KNSB laat 225.000 kinderen gratis schaatsen

De KNSB heeft deze winter bij schoolschaatslessen 225.000 polsbandjes met unieke actiecodes verspreid. Dat gebeurt in het kader van IJSTIJD!, het brede initiatief om meer jeugd vaker aan het schaatsen te krijgen. Dankzij de polsbandjes kunnen kinderen gratis (of met fikse korting) nog een keer schaatsen op een kunstijsbaan bij hen in de buurt.

Daarvoor moeten kinderen (of hun ouders) de unieke actiecode van dat polsbandje verzilveren via de website schaatsen.nl/inwisselen. Op die site staan alle acties en aanbiedingen van kunstijsbanen, schaatsscholen en schaatsverenigingen.

 

 

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN. Zij spelen in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij.
De kunstijsbanen, schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol in het jeugdschaatsplan.

 

 

Het eerste doel van IJSTIJD! was om deze winter 225.000 kinderen via het schoolschaatsen kennis te laten maken met de sport. Kinderen bezochten massaal de vijftig tijdelijke ijsbanen die rond kersttijd in stads- en dorpscentra liggen, of ze brachten een bezoek aan de ruim twintig permanente kunstijsbanen.

Bij dat schoolschaatsen kregen de kinderen de polsbandjes mee, die nu dus verzilverd kunnen worden. Dat kan bij de grote kunstijsbanen, die nog tot begin april geopend zijn. Ze zijn verspreid over heel het land, dus er is er vast een bij u in de buurt. Misschien een idee voor de voorjaarsvakantie: lekker schaatsen met het hele gezin?

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.