Emirates serveert in januari meer dan 20.000 veganistische gerechten

Emirates heeft in januari meer dan 20.000 plantaardige maaltijden geserveerd in alle klassen. De maand januari staat bij veganisten van over de hele wereld bekend als ‘Veganuary’. Deze wereldwijde beweging die het veganisme in januari aanmoedigt heeft de vraag voor veganistische maaltijden aan boord van Emirates vluchten met 40% laten stijgen in januari.

De luchtvaartmaatschappij komt al haar reizigers tegemoet en heeft een reeks speciale menu’s voor medische of religieuze maaltijdvereisten. Deze zijn zorgvuldig ontworpen door een team van voedingsdeskundigen en chef-koks. In de Economy Class zijn veganistische maaltijden de derde meest gevraagde speciale maaltijd. Vorige maand benoemden reizigers Emirates als Best Airline for Vegan Meals in een poll van Vegan News.

170 plantaardige recepten

Emirates heeft meer dan 170 plantaardige recepten om aan de wensen van haar veganistische passagiers te voldoen. Het team van voedingsdeskundigen en koks gebruiken de meest verse groenten en unieke granen om de speciale maaltijden te creëren. Bekend om de regionaal geïnspireerde keuken aan boord, gebruikt Emirates dezelfde aanpak voor de veganistische maaltijden door recepten te ontwikkelen die geïnspireerd zijn door de bestemmingen. Enkele van de meest populaire gerechten zijn champignonravioli, groenten tajine geserveerd met couscous en ragout met zoete aardappel, linzen en spinazie geserveerd met gestoomde bruine rijst. De maaltijden worden geserveerd met een speciale selectie van heerlijke veganistische desserts, zoals parfait met dadels en limoencompote, chocoladetaart of een chiazaad-pudding

 

 

Veganistische en andere speciale maaltijden zijn beschikbaar in alle klassen op de Emirates vluchten en kunnen 24 uur voor vertrek worden aangevraagd. Alle menu’s aan boord worden maandelijks gewijzigd. De luchtvaartmaatschappij serveert ook een indrukwekkende kaasselectie aan boord en om ervoor te zorgen dat er met iedere passagier rekening gehouden wordt, is in april vorig jaar veganistische kaas aan boord geïntroduceerd. Tot op heden heeft Emirates 18.000 kg van de op noten gebaseerde kaas geserveerd.

 

 

Reizigers die minder snel geneigd zijn om een plantaardig dieet te volgen, worden net zo verwend aan boord van Emirates vluchten. Ook de reguliere menu’s van Emirates zijn samengesteld door bekroonde chef-koks en zijn regionaal geïnspireerd. De luchtvaartmaatschappij serveert jaarlijks meer dan 110 miljoen maaltijden aan boord. Elke maaltijd wordt met dezelfde aandacht voor details gecreëerd voor zowel Economy-, Business- en First Class.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.