Dit is de nieuwe evenementenlocatie van het Nederlands Openluchtmuseum

Donderdag 17 januari heeft het Nederlands Openluchtmuseum een nieuwe evenementenlocatie geopend: Loods Goes. De loods komt van oorsprong uit Goes en staat sinds 1985 in het museum. De loods heeft met de (her-)opening nu een nieuwe bestemming gekregen. De ruimte zal vanaf nu gebruikt worden voor evenementen, symposia, congressen en diners.

Landbouwwerktuigenloods met een verhaal

Loods Goes is een stenen loods (rond 1910) van de voormalige firma Massee uit Goes. Hij stond tegenover het station en fungeerde als permanente showroom en distributielocatie voor de landbouwwerktuigen die de firma verkocht. Begin jaren ‘80 moest het gebouw wijken voor de herontwikkeling van het Goese stationsgebied. De loods werd overgenomen door het Nederlands Openluchtmuseum, waar Zeeland op dat moment nog nauwelijks vertegenwoordigd was. Na de heropbouw in Arnhem, in 1985, is de loods tientallen jaren gebruikt als onderkomen voor de collectie landbouwwerktuigen van het museum.

De loods is jarenlang gerund door de familie Massee. Enkele nazaten waren bij deze opening aanwezig. Het zorgde voor een persoonlijk tintje aan de opening: een locatie met een historisch verhaal, de familie met hun persoonlijke verhaal.

 

 

Sleuteloverdracht

Teus Eenkhoorn, directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum, ontving uit handen van Peter Paul Massee, 5e generatie, en Daan Massee, 7e generatie, onder toeziend oog van burgemeester Marcouch van Arnhem een handgemaakte sleutel. Daarmee was de overdracht een feit en konden de ruim 125 aanwezigen aansluitend genieten van een hapje en een drankje.

 

 

Metamorfose

De authentieke loods uit Goes heeft de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan. De ruimte ademt de geschiedenis van industriële ambachten, maar ook de sfeer van de huidige tijd. De hoge houten nok, de grote zwartmetalen ramen en betonnen gietvloer zorgen voor een indrukwekkend welkom. Een ding is zeker: Loods Goes is uniek in haar soort.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.