Ontdek Egyptoloog Huub Pragt in het Drents Museum

Egyptoloog en Nubië-kenner Huub Pragt schreef diverse boeken over Egypte en Nubië en kent het gebied op zijn duimpje. Speciaal voor de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s is hij op zondag 27 januari 2019 te gast in het Drents Museum. In de lezing vertelt Pragt over het lot van de Nubiërs door de jaren heen. De lezing begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk voor mensen met een geldig entreebewijs van het Drents Museum. Reserveren is niet mogelijk, vol = vol.

Het lot van de Nubiërs

De tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s gaat over de hoogtijdagen van het Nubische rijk. Maar wat gebeurde er daarna? Hoe verging het de Nubiërs in de loop van de geschiedenis, zijn er nog steeds Nubiërs en waar vinden we hen? Wat is er nog terug te vinden van de oude koninkrijken Kerma, Napata en Meroë? En worden er eigenlijk nog steeds opgravingen gedaan? Deze en meer vragen beantwoordt Huub Pragt in zijn lezing Het lot van de Nubiërs.

 

 

Huub Pragt

Huub Pragt studeerde egyptologie aan de Riksuniversiteit Leiden en heeft gewerkt in het Museum of Fine Arts, Boston. Van 1990 tot 2001 was Huub Pragt werkzaam in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, eerst als educatief medewerker later als producer. Pragt heeft zich gespecialiseerd in het geven van cursussen en lezingen, het begeleiden van reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.

 

 

Land van de Zwarte Farao’s

De archeologische tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s geeft een nieuwe kijk op de oudheid van Nubië. Lange tijd werd Nubië vooral neergezet als een kolonie van Egypte. Het Drents Museum presenteert Nubië als een Afrikaanse grootmacht met een rijke cultuur. Ruim 300 objecten uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts, Boston leggen die cultuur bloot en onthullen het mysterie van het oude Nubië. In de expositie bevindt de bezoeker zich in een Nubisch piramidenlandschap. De collectie is nog maar zelden in Europa te zien geweest.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.