Dit is de samenwerking tussen Emirates en Flydubai

De strategische samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen Emirates en flydubai gaat verder met het openstellen van de wereld voor reizigers sinds de lancering 14 maanden geleden. In 2019 zal de samenwerking nog verder groeien met nieuwe codeshare-bestemmingen die toegevoegd worden.

De samenwerking, die oktober 2017 tot stand kwam, heeft een aantal voordelen opgeleverd voor de reizigers van beide luchtvaartmaatschappijen. Het vergroten van de wereldwijde connectiviteit door de keuze tussen meerdere bestemmingen mogelijk te maken is daar één van. Ook is er meer flexibiliteit in vluchtopties bij het plannen van reizen, is er een geïntegreerd frequent-flyer programma en is het gemak van reizen vergroot door de mogelijkheid te reizen op een enkel ticket met een point-to-point afhandeling van bagage.

 

 

De twee luchtvaartmaatschappijen hebben gezamenlijk 3.29 miljoen reizigers op codeshare vluchten vervoerd tussen januari en december 2018. Reizigers hebben via de codeshare vluchten naar 84 bestemmingen gereisd, waaronder uiteenlopende bestemmingen zoals Boekarest, Kathmandu en Zanzibar. Via het codeshare partnerschap hebben Emirates reizigers toegang tot 67 extra bestemmingen uit het netwerk van flydubai. Reizigers van flydubai kunnen genieten van 115 extra bestemmingen waar zij naartoe kunnen reizen op het Emirates netwerk.

“De samenwerking tussen Emirates en flydubai is echt op gang gekomen en we zijn erg tevreden met wat er is bereikt. Het heeft niet alleen voordelen opgeleverd voor onze gezamenlijke reizigers, maar ook voor beide luchtvaartmaatschappijen op het gebied van synergieën door een goede samenwerking, bijvoorbeeld het verminderen van route-overlappingen en het opnieuw afstemmen van planningen op gemeenschappelijke bestemmingen,” zei HH Sheik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive van Emirates Group en Chairman van flydubai.

“Daarnaast heeft de samenwerking ook geholpen de positie van Dubai als toonaangevende internationale luchtvaart hub verder te versterken. Dit komt door de toename van de verkeersstromen die veroorzaakt zijn door het code-share netwerk van de twee luchtvaartmaatschappijen en door de soepele verbinding voor klanten via de moderne en comfortabele internationale luchthaven van de stad,” voegde hij eraan toe.

 

 

Wereldwijde connectiviteit uitbreiden

De samenwerking begon met codeshare-vluchten naar slechts 29 steden en is sindsdien uitgebreid naar 84 steden, inclusief nieuwe flydubai bestemmingen zoals Catania, Krakau, Dubrovnik en Helsinki. In 2019 zal het netwerk van codeshare-vluchten verder worden uitgebreid. Er worden nog meer nieuwe flydubai bestemmingen toegevoegd, waaronder Napels en Boedapest en enkele andere steden die nog aangekondigd moeten worden. Vluchten van flydubai naar Chittagong worden vanaf 20 januari opnieuw gestart en vluchten naar Kozhikode in Kerela beginnen vanaf 1 februari.

Op dit moment tellen de gecombineerde netwerken van Emirates en flydubai 216 bestemmingen. In 2022 zullen de gecombineerde netwerken naar verwachting 240 bestemmingen bereiken, zo wordt er aan reizigers van over de hele wereld wereldwijde connectiviteit via Dubai aangeboden.

Betere verbindingen

Sinds 2 december vorig jaar zijn 11 flydubai vluchten gestart op Terminal 3 op Dubai International Airport om de verbindingen tussen Emirates en flydubai te verbeteren. Deze vluchten gaan naar Belgrado, Bishkek, Boekarest, Catania, Helsinki, Krakow, Mineralnye Vody, Praag, Rotstov aan de Don, Salalah en Zagreb. Gedurende dit jaar zullen meer vluchten vertrekken vanuit Terminal 3, naar onder andere Napels en Budapest, waardoor de verbindingservaring voor reizigers verder verbetert wordt.

Dankzij deze stap kunnen passagiers die naar deze bestemmingen reizen inchecken bij de Emirates Business Class en Economy Class-desks in de vertrekhal van Terminal 3. Business Class passagiers kunnen ook gebruik maken van fast-track op de grond en genieten van andere Business Class-services, terwijl doorreizende passagiers een soepele en snelle doorvoertijd hebben.

Een frequent flyer programma

Flydubai neemt sinds augustus vorig jaar deel aan Emirates Skywards om reizigers een eenvoudige manier te bieden om Air Miles te sparen en deze in te wisselen. Dankzij deze afstemming kunnen Emirates Skywards leden Skyward Miles en Tier Miles verdienen en kan er geprofiteerd worden van reisvoordelen wanneer zij over de gecombineerde netwerken vliegen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.