Van riad tot ryokan: unieke accommodaties zetten de toon voor 2019

Heb je er ooit van gedroomd om in een lodge te slapen en wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien? Of om in een idyllisch huisje op het platteland weer één te worden met de natuur? Je bent niet de enige! Onderzoek van Booking.com wijst uit dat één op de vijf (20%) Nederlandse reizigers in 2019 in dergelijke, unieke accommodatietypes wil verblijven.

Het onderzoek toont ook aan waaróm reizigers geïnspireerd raken om de traditionele wegen te verlaten en een alternatieve accommodatie kiezen voor hun volgende vakantie. Zie jij jezelf al in een botel of iglo overnachten?

 

 

1. De wens om anders te zijn

Vakanties zijn een kans om je normale routine te doorbreken, iets nieuws te proberen en soms zelfs je levenswijze te veranderen. Het komt dus niet als een verrassing dat wereldwijd meer dan een derde (37%)* van de reizigers van plan is om in 2019 ten minste één keer te verblijven in een unieke accommodatie zoals een kasteel of boomhut.

Maar reizigers willen niet alleen geïnspireerd raken; ze willen ook anderen inspireren. Daarom kiezen veel reizigers voor een alternatieve accommodatie om hun individualiteit uit te drukken: wereldwijd zegt 26% te kiezen voor een unieke accommodatie, zodat ze als trendsetter worden gezien.

2. Leven als een local

Reizigers kunnen zo de omgeving van hun bestemming verkennen en ver van huis toch het gevoel van thuis ervaren volgens het onderzoek van Booking.com. Bovendien kunnen ze zo de verborgen pareltjes ontdekken waar alleen de locals van af zouden weten. Door in een woning-achtige accommodatie te verblijven, krijgen reizigers de kans om een kant van de stad of het land te zien die ze anders nooit ontdekt zouden hebben.

 

 

3. Budget-vriendelijk

Naast het feit dat je je bestemming op een andere manier kunt beleven en ontdekken met alternatieve accommodatietypes, kunnen ze ook goedkoper uitvallen dan je gewend bent. En omdat er nog zoveel te zien en doen is op de wereld kan het geen kwaad om op het budget te letten. Bijna de helft (45%)** van de reizigers wereldwijd zegt dat ze met een woning-achtige accommodatie het meeste waar voor hun geld krijgen.

Olivier Grémillon, Vice President bij Booking.com, legt uit: “We zien een duidelijke trend onder reizigers om unieke accommodatietypes te proberen: we snappen dat het perfecte verblijf er voor iedereen weer anders uitziet. Dus of je nu een iglo, een knus chalet of een luxe villa zoekt: Booking.com biedt meer dan 5,8 miljoen direct boekbare huizen, appartementen en andere unieke verblijven, om te zorgen dat je volgende unieke ervaring binnen handbereik ligt.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.