Nog een paar dagen om het festival te beleven en te stemmen op de Publieksprijs

De 7e editie van Amsterdam Light Festival is nog een paar dagen te zien. Tot en met zondag 20 januari verlichten bijna dertig kunstwerken van nationale en internationale kunstenaars de historische binnenstad van Amsterdam. Alle werken vertellen een eigen verhaal: van de sterrennacht die langzaam uit ons stadsbeeld verdwijnt tot de invloed van smartphones op onze omgeving.

Uitgangspunt voor elk kunstwerk is de beroemde uitspraak van mediawetenschapper Marshall McLuhan: The Medium is the Message. Bezoekers kunnen tot en met 20 januari via de website van het festival op hun favoriete kunstwerk stemmen.

 

 

Het festival is zowel varend als wandelend en fietsend te beleven. Voor de jonge bezoekers zijn er speciale kindervaarten, voor de mooiste foto’s zijn er rondvaarten met een open boot en voor sportievelingen is er een fiets- of wandeltour met gids. Bezoekers kunnen het festival ook op eigen gelegenheid bezoeken met de festival-plattegrond, verkrijgbaar bij de drie informatiepunten in de stad en bij de vrijwilligers. Extra leuk: de gratis audiotours via de website van het festival, met speciale bijdragen van eregast Jeroen Henneman en de driekoppige kinderjury van het festival. Henneman ontwierp daarnaast speciaal voor deze editie het werk Two Lamps – twee gigantische lampsculpturen langs de Herengracht. Een kleiner exemplaar – One Lamp – is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar en op dit moment bijna uitverkocht.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.