Dit zijn de genomineerden voor de NN Group Art Award

De NN Group Art Award, een stimuleringsprijs voor uitzonderlijk talent, wordt voor het derde jaar op rij uitgereikt tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam. De vier genomineerden zijn bekend: Matea Bakula (Lumen Travo Galerie), Harm van den Dorpel (Upstream Gallery), Katja Mater (Martin van Zomeren) en Femmy Otten (Galerie Fons Welters).

Net als de laureaat van vorig jaar, Pauline Curnier Jardin (Ellen de Bruijne Projects), Aan de wedstrijd is een prijs van € 10.000,- verbonden. Het werk van de genomineerden is te zien op Art Rotterdam 2019.

 

 

NN Group Art Award

Alle vier de genomineerden hebben in Nederland een opleiding aan een kunstacademie of postdoctorale kunstopleiding genoten. De winnaar krijgt een bedrag van €10.000,- voor verdere professionele ontwikkeling. Ook koopt NN Group voor de eigen bedrijfscollectie werk uit het oeuvre van één van de vier genomineerden. De jury bestaat dit jaar uit: Eelco van der Lingen (conservator Fries Museum en aankomend directeur Mondriaan Fonds), Liesbeth Willems (curator KRC Collectie), Lieneke Hulshof (hoofdredacteur Mister Motley), Marcel van Eeden (beeldend kunstenaar) en Els Drummen (conservator NN Group Art Collection).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.