Dit is je inspiratie om je plastic voetafdruk te verminderen

Afval op een vakantiebestemming, het is een doorn in het oog bij toeristen en enorm schadelijk voor het milieu. Als vakantieganger mopperen we dan vaak op de lokale inwoners die hun afval niet op de juiste plek weggooien of op lokale autoriteiten die het niet goed regelen. Maar wat is onze eigen bijdrage eigenlijk en hoe kunnen wij juist het goede voorbeeld geven?

Tijdens de Vakantiebeurs zijn hal 11 en 12 gevuld met een gezamenlijk initiatief van touroperator Edventure Travel, tuincentrumketen Groenrijk en de Vakantiebeurs. Hier presenteren verschillende projecten en bedrijven hun bijdrage aan een schonere wereld. Loop gerust naar binnen bij de ‘Reis Bewust: Plastic Fantastic Zone’, laat je inspireren en zie hoe jij je plastic voetafdruk kunt verminderen. Gelijk goed beginnen? Kom met de fiets of het openbaar vervoer, neem een duurzame tas mee voor alle brochures en geef je brochure/reisgids door aan iemand anders wanneer je er klaar mee bent.

 

 

Bewust reizen wordt steeds belangrijker, daarom verdienen de initiatieven die hier mee bezig zijn een plek om het grote publiek te kunnen bereiken en overtuigen. Het doel van de ‘Reis Bewust: Plastic Fantastic Zone’ op de vakantiebeurs is dan ook om de bewustwording rondom duurzaamheid te vergroten op een interactieve en informele wijze. Bezoekers komen meer te weten over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten, kinderen leren hoe ze hun eigen recycle kunstwerk kunnen maken en bij Work With Nature kun je zelfs je eigen stukje regenwoud aanschaffen!

 

 

Duurzaam op vakantie

Over het algemeen zijn Nederlanders al erg bezig met duurzaamheid en recycling. We gebruiken onze eigen tassen als we boodschappen doen, we drinken water uit herbruikbare flessen en ook wordt er veel afval gescheiden. Toch denken we er op vakantie minder over na, terwijl het hier juist extra hard nodig is! Om reizigers een handje op weg te helpen, staan hieronder 5 handige tips die bijdragen aan een duurzamere vakantie:

  • Check of je in jouw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl
    Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee
    Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van je verblijf een grote verpakking water aan en vul je flesje
  • Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes
  • Neem altijd een (boodschappen)tas mee
  • Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee (ivm kleine verpakkingen)
  • Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale beach clean-ups!

Reizigers die hun vakantie boeken bij Better Places, Footprint Travel, Fox Verre Reizen, Riksja Travel, Sawadee Reizen of SNP Reizen krijgen al dit soort tips mee voordat ze vertrekken.

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

  

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.