Dit is waarom persoonlijk advies weer steeds belangrijker is bij boeken van reis

Het internet is een uitvinding voor het vinden van informatie en ook voor het boeken van een reis. Alles is er in overdaad te vinden en het aanbod voor een fijne vakantie is overweldigend. Zo overdadig en overweldigend echter, dat mensen volgens Vakantiebeurs-brand manager Bart Meijer door de bomen het bos soms niet meer zien. Echte lokale expertise en kwalitatieve content zijn dan nauwelijks nog te onderscheiden in de stortvloed van webinfo.

Dan blijken mensen ineens weer behoefte te krijgen aan persoonlijk advies, tonen enquêtes van de Vakantiebeurs, die daar dit jaar meer dan voorheen op inspeelt met meer speciale themapleinen en inspiratietheaters. De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 13 januari georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht.

“De overdaad aan informatie op het internet is natuurlijk geen probleem als je gewoon een leuk stedentripje wil maken, maar zoek je een bijzondere bestemming, dan krijg je ongekend veel niet gekanaliseerde informatie over je heen waar je geen wijs meer uit wordt”

vertelt Meijer. “Dan voel je direct de behoefte aan persoonlijk advies van lokale kenners of ervaren reizigers die wij ambassadeurs noemen. Die gaan we bijvoorbeeld inzetten op het Cruise Ambassadeurs Plein in samenwerking met Holland America Lijn en Cruise Travel. Ben je dus geïnteresseerd in een cruise, maar twijfel je nog of het wat voor je is, dan kun je daar terecht om met ervaren cruisepassagiers te praten die bij wijze van spreken al tientallen cruises hebben gemaakt en je over alle ins en outs kunnen vertellen. En wil je misschien met kleine kinderen naar Afrika of Zuid-Amerika, dan kun je voor persoonlijke advies terecht op het Verre Reizen Plein waar experts te vinden zijn die dergelijke reizen met de kids al gemaakt hebben. Weet je meteen waar je aan toe bent en waar je rekening mee moet houden.”

 

 

Kwalitatieve content en lokale expertise zijn de sleutelwoorden in het verhaal van Meijer die mensen op de Vakantiebeurs vooral ook wil inspireren. Die inspiratie is verspreid over de Vakantiebeurs te vinden bij theaters waar in totaal maar liefst 400 presentaties worden verzorgd over de meest uiteenlopende bestemmingen en soorten vakanties. “De ene keer wordt de presentatie verzorgd door een grote reisorganisatie, de andere keer door een lokale specialist, maar altijd met die hoogwaardige kwalitatieve informatie die wij de bezoekers van de beurs willen bieden. We bundelen daarom ook de krachten van exposanten niet alleen op bestemming maar ook op thema. Zo hebben we het Fiets en Wandel Straatje, maar ook een Urban Terras waar de schrijvers van de populaire reisgidsen van Time to Momo je alles kunnen vertellen over de stad waar zij wonen.”

 

 

Meijer is op dreef en lijkt zo vlak voor de Vakantiebeurs nog uren door te kunnen vertellen. Over Down Under & Pacific, Europa Ontdekplein of Verre Reizen Ontdekplein bijvoorbeeld met kleinschalige specialistische reisorganisaties. En waren de vele workshops waar bezoekers aan deel kunnen nemen al genoemd? Of de Plastic Fantastic Zone waar het betere bewuste reizen in de schijnwerper wordt geplaatst? Bij deze. De Vakantiebeurs is er kortom klaar voor, net als de talloze experts die van over de hele wereld komen invliegen om de Nederlandse vakantieganger te inspireren en te motiveren naar hun land op vakantie te komen!

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

  

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.