Logeren in Vlaanderen Vakantieland lanceert nieuw logiesboek 2019

Op 13 december is de nieuwe editie van het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’ verschenen, vol met leuke, verrassende en gastvrije logeeradresjes in Vlaanderen. Om die lancering te vieren organiseert Logeren in Vlaanderen vzw samen met Radio 2 ‘Het Grootste Ontbijt van Vlaanderen’.

Het Grootste Ontbijt van Vlaanderen

Logiesuitbaters weten hoe je het best je dag start: zij verwennen je graag met een heerlijk ontbijt. Daarom lanceert Logeren in Vlaanderen het nieuwe logiesboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019” met ‘het Grootste Ontbijt van Vlaanderen’.

In het treinstation Antwerpen-Centraal staan de ontbijttafels klaar van 6u tot 12u. Tussen 10u – 12u kan je een live-uitzending van het Radio 2 programma ‘De Madammen’ volgen. In 4 andere stations, Brugge, Gent-Sint-Pieters, Aarschot en Hasselt, worden treinreizigers tussen 6u – 9u verrast met een croissant en een tasje koffie. Ook het nieuwe logiesboek 2019 wordt er verdeeld. In elke provincie zal het Radio 2 ochtendprogramma “Start je dag” berichten over dit Grootste Ontbijt met interviews.

 

 

Logiesboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019”

In het logiesboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019” staan meer dan 450 logeeradresjes
voor een kortwegvakantie op het platteland, aan de kust of in de stad.

Vanaf 13 december is het nieuwe logiesboek verkrijgbaar bij alle Diensten voor Toerisme in
Vlaanderen. Vanaf dan kan je het logiesboek ook gratis ophalen bij de lokale Relay en Press Shops in
jouw buurt, zolang de voorraad strekt.

 

 

Unieke verhalen

Vakantie in eigen land is vaak verrassend. Bovendien leggen de logiesuitbaters je graag extra in de watten met speciale arrangementen die aansluiten op wat er in de regio te beleven valt. In Oost-Vlaanderen valt op dat steeds meer vakantiegangers graag een streekbiertje degusteren en daar ook actief naar op zoek gaan bij logiesuitbaters. Dat blijkt uit het Onderzoek naar de vakantieganger in de Vlaamse Regio’s (2017). Maar liefst 15% van de vakantiegangers die naar OostVlaanderen komen, doen dit om de ‘bierbeleving’. Daarmee scoort Oost-Vlaanderen beter dan het Vlaamse gemiddelde van 11%. Dat is vooral het geval in de drie Oost-Vlaamse regio’s waar Toerisme Oost-Vlaanderen de laatste jaren stevig heeft ingezet op biertoerisme met de gratis fiets- en wandelkaarten ‘Plan Bier’ en de daarbij horende mediacampagne. En daar spelen logiesuitbaters steeds vaker op in.

Een mooi voorbeeld is B&B La Clé du Sud uit Merelbeke, een landelijke pastorijwoning die onthaasten en genieten koppelt aan bierdegustatie. Hun ‘Plan Bier Arrangement’ omvat twee overnachtingen met een regionaal biermenu in een lokale taverne, streekbiertjes op de kamer en een bezoek aan de nabijgelegen Brouwerij Huyghe, bekend van het bier Delirium Tremens. Een dergelijk arrangement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de inspanningen van Toerisme OostVlaanderen om brouwerijen te overtuigen niet alleen georganiseerde groepen in de brouwerij rond te leiden, maar ook mogelijkheden te bieden aan individuele bezoekers. Intussen ontvangen niet minder dan dertig Oost-Vlaamse brouwerijen individuele bezoekers, een evolutie die vooral in OostVlaanderen merkbaar is.

Wie vakantie in eigen land plant, vindt La Clé du Sud en meer dan zeventig andere Oost-Vlaamse
logeeradresjes in het nieuwe Logiesboek 2019, af te halen in Station Gent Sint-Pieters, donderdag 13
december vanaf 6 uur ’s ochtends tot 9 uur, met een gratis ontbijtje erbij.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.