Reis jij budget-bewust?

Hoewel een onbeperkt budget waarschijnlijk bij iedereen hoog op zijn verlanglijstje staat, wijkt de droom soms ver af van de werkelijkheid. Booking.com biedt nieuwe inzichten in de ervaringen van ruim 21.500 reizigers in 29 landen en laat zien dat 61% van de reizigers verstandig met geld omgaat door vooraf een budget te maken, maar bijna de helft (48%) houdt zich hier niet aan en geeft meer uit dan ze van plan waren. Het onderzoek laat ook zien hoe reizigers het komende jaar hun reisbudget uit willen geven.

Bijna de helft van de reizigers wereldwijd (47%) is van plan in 2019 meer te besteden aan ervaringen, entertainment en attracties dan in 2018. Drie op de vijf reizigers wereldwijd (60%) vinden ervaringen waardevoller dan bezittingen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is deze trend niet alleen zichtbaar bij millennials (64%). Er zijn namelijk maar kleine verschillen tussen leeftijdsgroepen: 61% voor 35- tot 44-jarigen, 55% bij 45-plussers. In 2019 worden ervaringen de nieuwe norm.

 

 

Hoe gaan we in de toekomst bewust met ons reisbudget om, met al deze additionele ervaringen? Het onderzoek van Booking.com wijst uit dat reizigers best wat willen opofferen. Meer dan de helft van de reizigers wereldwijd (54%) zegt in 2019 zo voordelig mogelijk te gaan reizen, zodat ze meer overhouden voor experiences dan in 2018. Zo vindt bijvoorbeeld een meerderheid (59%) dat de typische highlights voor toeristen overgeslagen kunnen worden als deze te duur zijn.

 

 

Dit hangt ook samen met een andere trend die in 2019 van invloed is op de reisbudgetten: instanties voor toerisme gaan steeds meer proberen reizigers te verleiden om in het laagseizoen op reis te gaan en om ook de minder toeristische gebieden te bezoeken. Uit het onderzoek van Booking.com blijkt dat de meeste reizigers hier positief tegenover staan: 51% zegt een verblijf buiten het centrum te overwegen, 68% staat positief tegenover reizen in het laagseizoen, en 46% wil hun reisplannen met instanties voor toerisme delen om gepersonaliseerde aanbevelingen te ontvangen. In 2019 zullen steeds meer reizigers zich buiten de gebaande paden begeven. Welkom bij de nieuwe manier van reizen!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.