Voorjaarseditie Festival Zoet op Stadslandgoed de Kemphaan

Er komt een voorjaarseditie van het Festival der Zoete Verleidingen op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Van vrijdag 12 t/m zondag 14 april is het drie dagen genieten voor taartenbakkers en zoetekauwen. Er is veel variatie, van huisgebakken taartjes tot bakspullen, de beste koffie- en theesoorten, ingrediënten, chocolade, serviesgoed, bakboeken en jams.

Naast specifiek zoete stands zijn er volop deelnemers met pure, ambachtelijke en originele producten. Het is niet alles zoet wat de klok slaat, als het maar bij de sfeer past, is het motto van de organisatie. Vrolijk gekleurde jurkjes, rieten boodschappenmanden, fleurige voorjaarsplanten, handgemaakte cadeautjes en woonaccessoires. Er is ook een uitgebreid activiteitenprogramma. Workshops zoals koken met karamel, foodstyling en foodfotografie, vegan bananenbrood bakken, serviesgoed stippen, handletteren op gebaksbordjes, etagères maken van oud serviezen en een wildplukwandeling waarbij thee gemaakt wordt van wilde planten.

 

 

In het baktheater kunnen echte taartenbakfanaten inspiratie opdoen bij de bakdemonstraties door bekende patissiers zoals Rutger van den Broek en vele anderen. Na afloop proeven. Een meesterbloembinder geeft demonstraties paasbloemschikken. Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker.

 

 

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt sinds 2012 gehouden in de zomer in Drenthe. De vele fans riepen al jaren om een meer centraal gelegen locatie. Daarnaast is de zomer voor sommige producten niet ideaal. Stadslandgoed de Kemphaan is een prachtig, ruim alternatief. Er bevinden zich hier ook allerlei bedrijven die passen bij het festival zoals een imkerij, een stadsboerderij en een bierbrouwerij. De hele entourage, de tafels met lekkernijen, alle activiteiten… daar bak je een heerlijk dagje uit van! Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 12 t/m zondag 14 april, alle dagen van 10-17 uur. Het adres is Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanpad in Almere. De entree voor volwassenen is € 8,50, kinderen van t/m 12 jaar gratis.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.