Dit zijn de grootste ergernissen en favorieten van Nederlandse vakantiegangers

De kerstvakantie komt er weer aan: Avis Car Rental, dé leverancier van mobiliteitsoplossingen, gaf opdracht tot een Europees onderzoek naar de grootste vakantiefrustraties. Of je nu met de auto of met het vliegtuig reist: vertragingen blijken voor Nederlanders veruit de grootste vakantie-ergernis te zijn. Door vaak te stoppen, een mooie route te kiezen en voldoende snacks mee te nemen zorgen Nederlandse vakantiegangers ervoor dat de autoreis alsnog een feestje wordt.

De top 5 vakantie-ergernissen van Nederlandse reizigers:

  • 1. Vertraging
  • 2. Iets vergeten in te pakken
  • 3. Gemiste vlucht/aansluiting
  • 4. Inpakken in het algemeen
  • 5. De weg niet kennen

Behalve de grootste ergernissen onderzocht Avis ook wat Nederlandse vakantiegangers doen om de rit naar hun bestemming zo leuk mogelijk te maken.

De top 5 manieren waarop Nederlanders een autoreis leuker maken:

  • 1. Vaak stoppen onderweg
  • 2. Een mooie route nemen
  • 3. Genoeg snacks meenemen voor onderweg
  • 4. Een playlist maken met muziek voor in de auto
  • 5. Autospelletjes zoals Carpool Karaoke spelen

Voor een zorgeloze vakantie heeft Avis Nederland een aantal tips voor reizigers om ergernissen onderweg en gemor vanaf de achterbank te voorkomen:

 

 

Zorg dat je de weg kent

Als je naar het buitenland gaat, zorg dan dat je de weg kent. Elk land is anders en heeft andere regels. Zo is het bijvoorbeeld in Zweden verplicht om altijd met dimlicht te rijden, dag en nacht. Kijk dus voor vertrek wat de verkeersregels op je vakantiestemming zijn, bijvoorbeeld met de Avis’ driving guides. Deze bieden een handig overzicht van de belangrijkste verkeersregels in verschillende landen, zodat je zorgeloos op weg kunt.

Kies de juiste route

Als het een lange reis wordt, kies dan een route met voldoende afleiding onderweg. Uit een onderzoek van Avis Budget International bleek dat 40% van de Europeanen en 35% van de Nederlanders het minder vervelend vindt om lang onderweg te zijn als een bijzondere route voor de nodige afleiding zorgt.

 

 

Voorkom dubbele vertraging: geef je vluchtgegevens door

LWil je er zeker van zijn dat je huurauto klaarstaat als je aankomt op de luchthaven van bestemming, ook als je vertraging hebt? Geef dan je vluchtgegevens door aan het verhuurbedrijf. Klanten die rechtstreeks bij Avis een auto gereserveerd hebben, kunnen gebruikmaken van Avis’ Flight Arrival Notification (FAN)-technologie, die beschikbaar is voor geselecteerde Europese luchthavens. Met deze tool weet Avis precies om welke tijd je landt en zorgt het team op de grond ervoor dat je huurauto – ook bij vertraging – op tijd voor je klaarstaat.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.