Booking.com: hier vieren Nederlanders het liefst de feestdagen en deze nationaliteiten vieren ze het liefst in Nederland

Ben jij al klaar voor de kerst? Weet je al of je het thuis, bij familie of in het buitenland viert? En hoe zit het met oud en nieuw? Weet jij al waar jij jouw geliefde kust om middernacht? Als je nog niet weet waar en hoe jij de feestdagen doorbrengt: niet gevreesd, je bent zeker niet de enige, én Booking.com heeft een aantal suggesties. Booking.com onderzocht de meest gewilde bestemmingen tijdens kerst en oud en nieuw en kwam er ook achter dat er dit jaar nog meer toeristen naar Nederland komen om bij de kerstboom te zitten of om de champagne te ontkurken.

Uit data van Booking.com blijkt dat dit jaar nog meer toeristen kerst en oud en nieuw in Nederland komen vieren. Het aantal boekingen tussen 21 en 31 december via Booking.com nam ten opzichte van 2017 namelijk toe. De toeristen blijven wel redelijk dicht bij huis, de meesten die hier de feestdagen vieren komen uit Duitsland, Engeland, België, Frankrijk en Italië.

 

 

Nederlanders vertrekken zelf met de feestdagen ook vooral naar dichtbijgelegen landen: Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië en Oostenrijk. Het is dan ook geen verrassing dat de top vijf kerststeden onder de Nederlanders in deze landen liggen: Londen, Parijs, Antwerpen en Düsseldorf zijn de favoriet. Al zoeken we het vaak ook wat dichter bij huis. Maastricht en Amsterdam doen het ook erg goed als ‘kerstbestemming’.

De inwoners van de landen waar wij graag naar toe vertrekken met de feestdagen vinden ons kikkerlandje duidelijk ook niet verkeerd. Al blijven de Oostenrijkers toch liever wat dichter bij de skipistes en andersom lijkt het erop dat wij onze reis naar Italië toch liever voor de warmere maanden bewaren. Waar in de steden Utrecht, Rotterdam en Den Haag het grootste aantal bezoekers gewoon van Nederlandse bodem komt, komen de bezoekers in Amsterdam van verder. Tijdens de feestdagen komt het grootste aantal Amsterdam-bezoekers uit Groot-Brittannië. De top vijf nationaliteiten die een trip boeken naar Den Haag tijdens de feestdagen ziet er iets anders uit dan de andere ranglijsten, met een top vier (op volgorde) van Duitsland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië en opvallenderwijs op de vijfde plaats China.

Suggesties voor kerst en oud en nieuw

Voor de kerstmarktfans deelden we eerder deze maand al onze favoriete kerstmarkten in Europa. Als je hier nog niet genoeg inspiratie hebt op kunnen doen, helpen we je graag nog een handje. Duitsland is een overduidelijke winnaar in de categorie kerstmarkten. Zal het door de sauerkraut komen of toch door de Glühwein? Zes van de tien topbestemmingen zijn namelijk gelegen in Duitsland. Essen schittert op de eerste plaats, gevolgd door Oberhausen. Voor de nummer drie in de lijst moeten we een stuk verder reizen. Op de derde plaats staat Frankenmuth in Amerika. Ga je liever niet de grens over? Dan is Valkenburg wellicht wat voor jou. Het pittoreske plaatsje in Limburg eindigt wereldwijd op de negende plaats.

 

 

Weet jij nog niet waar je het nieuwe jaar moet inluiden? De topsteden die volgens reizigers van Booking.com worden aangeraden om af te tellen tot het nieuwe jaar in Europa zijn erg verrassend: Ferrara (Italië), Estosadok (Roemenië), Edinburg (Groot-Brittannië), Tallinn (Estland) en Rimini (Italië). Voor de beste ervaring om 00:00 uur moet je iets verder reizen en iets dieper in je buidel tasten. De vijf favoriete steden van Booking.com reizigers wereldwijd tijdens oud en nieuw zijn: Acapulco (Mexico), Vina del Mar (Colombia), Villa Gesell (Argentinië), Reno (Amerika) en Atlanta (Amerika). Nederland heeft de top 20 van favoriete oud en nieuw bestemmingen niet gered.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.