Emirates ontvangt haar laatste Boeing 777-300ER

Emirates heeft met de levering van haar laatste Boeing 777-300ER een belangrijke mijlpaal gevierd. De A6-EQP is de 190ste Boeing 777 geleverd aan Emirates, ’s werelds grootste Boeing 777 exploitant en ook de enige luchtvaartmaatschappij ter wereld die alle zes de varianten van de Boeing 777 familie in haar vloot heeft. Emirates wordt ook een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld die de twee modellen van de nieuwe generatie, de Boeing 777-8 en 777-9, opneemt in haar vloot.

Jubileum voor de vloot

Het was de 146ste levering van een Boeing 777-300ER toestel aan Emirates. In maart 2015 verwelkomde de luchtvaartmaatschappij haar eerste Boeing 777-300ER. Vandaag de dag vliegt het toestel naar meer dan 119 bestemmingen van Emirates’ wereldwijde netwerk. Per vijf Boeing 777-300ER’s die tot dusver zijn gemaakt, opereert Emirates er één. Daarbij is de gemiddelde leeftijd van een Boeing 777-300ER in een Emirates vloot maar 6,5 jaar.

Tim Clark, President van Emirates Airline, zegt: “De Boeing 777-300ER is een mijlpaal voor Emirates’ succesverhaal als ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij. De efficiëntie, het bereik en het laadvermogen van het toestel hebben het ons mogelijk gemaakt om passagiers uit zes continenten en Dubai te verbinden en hen een eersteklas vliegervaring aan te bieden. We werken al drie decennia met Boeing aan het 777 programma en we bereiden deze samenwerking uit met de levering van de 777-8 en 777-9 toestellen in 2020.”

Emirates’ Boeing 777 vloot heeft bijna 350 miljoen passagiers vervoerd op meer dan 1.28 miljoen vluchten en vloog meer dan 6.6 miljard kilometer sinds 1996. Dat is te vergelijken met 8.600 retourvluchten naar de maan.

 

 

Constante verbeteringen

Emirates zet de standaard voor passagierservaringen- en veiligheid door constant te investeren in haar onboard producten en diensten. De luchtvaartmaatschappij lanceerde recentelijk compleet vernieuwde cabines voor haar Boeing 777-300ER toestellen, waaronder de baanbrekende, compleet afgesloten First Class privésuites, de vernieuwde stoelen en het verbeterde entertainment systeem ice voor Business en Economy Class cabines. Emirates is ook een programma gestart om haar 10 Boeing 777-200LR toestellen te hervormen. De gerenoveerde toestellen krijgen onder andere bredere Business Class stoelen en een compleet vernieuwde Economy Class voor verbeterde comfort.

Cargotransport

Sinds 2009 opereert Emirates ook de Boeing 777-F voor cargotransport om wereldwijde handel mogelijk te maken. Met een capaciteit van meer dan 100 ton per vlucht vervoert Emirates’ vloot van 13 Boeing 777-F’s verschillende soorten cargo, waaronder zware en grote verzendingen, geneesmiddelen, bloemen en renpaarden op dagelijkse vluchten naar meer dan 40 bestemmingen. In 2017 voerde Emirates’ Boeing 777-F toestel ook meer dan 370 cargovluchten uit naast de normale vluchten. Emirates opereert een van de jongste vloten in de luchtvaart met een gemiddelde leeftijd van 5,87 jaar. De luchtvaartmaatschappij streeft een ambitieuze vlootvernieuwing strategie na door oudere toestellen uit de vloot te halen en nieuwe, geavanceerde toestellen te introduceren die leiden tot efficiëntere operaties.

 

 

Vanaf 2020 ontvangt de luchtvaartmaatschappij 35 Boeing 777-8’s en 115 Boeing 777-9’s. deze generatie toestellen zijn efficiënter in benzinegebruik en hebben grotere ramen, verhoogde cabinedruk en luchtvochtigheid, hogere plafonds, bredere cabines en een verbeterd inflight entertainmentsysteem die bijdragen aan een superieure klantervaring.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.