Egyptische kerstvakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Alle fans van het oude Egypte kunnen tijdens de kerstvakantie (22 december 2018 t/m 6 januari 2019) speuren, knutselen en kleuren in het Rijksmuseum van Oudheden. Alle kinderactiviteiten staan in het teken van de nieuwe tentoonstelling ‘Goden van Egypte’. Hier kunnen kinderen met de ‘Grote Goden Quiz’ audiotour het Egyptische godenrijk verkennen.

Er zijn ook spannende familierondleidingen in de tentoonstelling op zaterdag, zondag en woensdag (15.30 uur). Aan de knutseltafels bij de Egyptische tempel kunnen kinderen elke dag aan de slag met een Egyptische kleurplaat met Vos & Haas, hiërogliefen schrijven, piramides bouwen of Egyptische kerstboomversiering knutselen. Op eigen houtje het museum verkennen kan met een van de vele speurtochten die te koop zijn bij de kassa. Vooraf aanmelden voor de familierondleidingen is noodzakelijk.

 

 

De audiotour, de knutselactiviteiten en de familierondleidingen zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Drie keer per dag (11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur) is er op de Egyptische tempel in de hal een spectaculaire lichtshow.

 

 

Tijdens de kerstvakantie (22 december 2018 t/m 6 januari 2019) is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op tweede Kerstdag. Op Oudejaarsdag (31 december) sluit het museum om 16.00 uur, op eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaardag (1 januari) is het museum gesloten.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)
  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.