Zo ga je om met lastige passagiers tijdens je vlucht

Volgens onderzoek van IATA heeft maar liefst 32% van de reizigers het wel eens meegemaakt: passagiers die zich niet gedragen. In 2017 zijn er gelukkig ruim 1.100 reports minder gemaakt dan in het jaar daarvoor. Helaas is het aantal zogenaamde level 3 meldingen wel flink toegenomen. Dit zijn situaties waarbij zich een levensbedreigende situatie voordoet, bijv. door het gebruik van een wapen.

27% van de issues aan boord gaat om alcohol. 24% van de mensen luistert niet naar de “u mag niet roken aan boord” melding en 49% van de meldingen gaat over andere veiligheidsvoorzieningen, zoals het niet omdoen van de riem als de captain dat verzoekt door het lampje aan te doen.

Top 3 issues aan boord van een vliegtuig

Top 3 issues aan boord van een vliegtuig

Interessant om te zien is dat 23% van de cases over alcohol misbruik gaat. Passagiers misbruiken alcohol in het vliegtuig dat in de duty-free winkels gekocht is.

IATA heeft daarvoor bijvoorbeeld in Groot-Brittannië een campagne opgestart in 2018. De “One Too Many” campagne om passagiers bewust te maken van de risico’s en het gevolg voor henzelf als reiziger van teveel alcohol drinken. Ook wordt er een video ontwikkeld door IATA die vliegtuigmaatschappijen kunnen gebruiken in hun eigen pre-flight video’s.

27% van de problemen aan boord gaat over alcohol

27% van de problemen aan boord gaat over alcohol

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.