Succesvolle samenwerking Cosmo en de Kennemer Duincampings

In Nederland biedt Cosmo mbo opleidingen in de leisure en hospitality richting. Ervaring leert dat hospitality skills het best worden ontwikkeld door ervaring in de praktijk. Cosmo werkt daarom samen met recreatie experts uit het bedrijfsleven, zodat theorie en praktijk perfect op elkaar aansluiten!

Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Kennemer Duincampings (verder KDC) bij de leisure opleiding in Haarlem. Al drie jaar denkt De Kennemer Duincampings mee over de vakinhoud van de opleiding en dit zorgt voor leerzame projecten en continue innovatie van het onderwijs.

“Cosmo Academy vindt het belangrijk dat studenten goed voorbereid op stage kunnen bij een professioneel bedrijf waar ze, op verschillende afdelingen, veel kunnen leren en de juiste ervaring op kunnen doen. De samenwerking met de Kennemer Duincampings was daarin een logisch vervolg. Want wat is nu leuker dan een stage in ‘vakantiesfeer’ door te brengen? Onze studenten brengen al vroeg in het schooljaar een bezoek aan alle drie de campings en wonen de gastlessen, gegeven door teamleiders van KDC bij. Hierna mogen ze een keuze maken waar zij hun stage willen gaan volbrengen”, zegt Martine Jongenburger Opleidingsmanager van Cosmo Academy Haarlem.

 

 

“Dit partnership biedt beide partijen een win-win situatie” aldus Willemieke de Waal, Excellence Directeur van de Kennemer Duincampings. 25% van onze stageplaatsen wordt opgevuld vanuit onze samenwerking met Cosmo. Wij zijn al meerdere malen uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van het jaar’. En onze teamleider Alexander van der Doorn, die de Cosmo studenten begeleidt, is uitgeroepen tot de Beste Praktijkopleider van de branche in 2018.

Bij Cosmo Academy worden studenten voorbereid op de banen van de toekomst in de wereld van leisure en hospitality.

“De wijze waarop we onze gastlessen inrichten is voor alle studenten leerzaam en voor hen die bij ons stage komen lopen vormt dit het begin van een inwerktraject. Zo maken we samen het verschil en beschikken wij een seizoen lang over goed voorbereide en zeer gemotiveerde recreatietalenten of front office-medewerkers. We geven de studenten tijdens de stageperiode veel meer mee dan uitsluitend vakinhoudelijke kennis. Ze leren over de cultuur van ons bedrijf, persoonlijk leiderschap en zijn multi inzetbaar gedurende een heel seizoen. Zo ervaren ze hoe leuk de branche is om in te werken”, vult Mariska Pronk, Excellence Human Being Manager van de Kennemer Duincampings aan.

 

 

Het speerpunt waar alle opleidingen van Cosmo op floreren is het bedrijfsleven en onderwijs samenbrengen. Door de expertise van het bedrijfsleven, businesspartners, klantrelaties en docenten te bundelen in het lesprogramma, krijgen studenten al vroeg in de opleiding de juiste kennis mee. Met als resultaat dat Cosmo studenten zeer gewild zijn in het bedrijfsleven.

Hospitality starts with us

“Wij zijn trots op de studenten die onze opleiding verlaten met een rugzak vol kennis en rijke ervaringen. Het vormt ze tot jonge professionals die assertiviteit met een glimlach weten te combineren. Dit zijn de mensen die wij graag loslaten op de arbeidsmarkt of het Hbo. Groot pluspunt van de Cosmo Academy is dat wij onze studenten intensief begeleiden door persoonlijke coaches. Niet voor niets dat, mede door ons kwalitatief goede docententeam en praktijkervaren trainers, onze opleidingen al sinds 2011 ieder jaar opnieuw worden uitgeroepen tot Nr. 1 Top mbo opleiding (bron: Mbo Keuzegids 2018)”, aldus Yvonne Verhoeven, Co-Owner Cosmo.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.