2018 succesvol jaar voor Amsterdamse publiekstrekker

Het Moco Museum sluit 2018 succesvol af met ruim 550.000 bezoekers. Het museum, gelegen aan het Museumplein in Amsterdam, heeft daarmee ten opzichte van het voorgaande jaar 150.000 meer bezoekers getrokken. Naast deze forse stijging ontvangt het Moco Museum zeer positieve waarderingen van bezoekers.

Kim Logchies, mede-oprichter van het Moco Museum: “Net als voorgaande jaren mochten we veel enthousiaste gasten ontvangen. Het blijft een groot plezier om zo’n divers publiek te zien genieten van kunst. We verheugen ons op het komende jaar waarvoor weer veel spectaculaire exposities en evenementen op de agenda staan.”

Miljoenste bezoeker

Het museum scoort hoog op verschillende ratingwebsites voor bezienswaardigheden, waaronder TripAdvisor. Ook ontvangt het Moco Museum dagelijks veel positieve spontane respons. Het jaar 2018 bevatte veel hoogtepunten, die onmiskenbaar hebben bijgedragen aan het hoge aantal bezoekers. Zo kon de succesvolle show van ICY & SOT op veel bekijks en aandacht rekenen. Ook werd de miljoenste bezoeker feestelijk onthaald, liet het museum een roze Moco-rondvaartboot te water, ging de Moco Play app live en werden diverse schilderijen toegevoegd aan de MoCollection, waaronder een werk van Kusama dat vanaf januari 2019 te zien is.

 

 

Vooruitblik 2019: Daniel Arsham

Tevens presenteert het Moco Museum in het nieuwe jaar de solo-expositie ‘Connecting Time’ van de New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham, te zien van 18 januari tot en met 30 september.

 

 

Arsham laat verschillende disciplines in zijn werk terugkomen: architectuur, design, beeldhouwkunst, film en fine art. Het Moco Museum is het eerste museum in Nederland dat werk van Daniel Arsham tentoonstelt. Deze expositie wordt georganiseerd in samenwerking met Daniel Arsham en in partnership met Galerie Perrotin en Galerie Ron Mandos.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.