Bekijk de voorstelling The Last Christmas in Amsterdam

Deze kerst zijn Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer en Yvonne van den Eerenbeemt samen te zien in The Last Christmas: een voorstelling van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue.

De bevriende topcabaretières willen al jaren graag iets samen maken. Ze zijn alle vijf hun carrière begonnen tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival en / of in Theater Bellevue. Deze twee organisaties bieden hen dan ook graag de middelen en een podium om dit te verwezenlijken.

 

 

Stephanie Louwrier: “We zijn stiekem gewoon vriendinnen en daarom is het des te leuker om deze voorstelling samen te doen. Een paar jaar geleden stonden we samen in De Smoeshaan, het café van Theater Bellevue. Wij stonden buiten, toen nog rokend, te praten over het leven en uiteraard wereldvrede. Een mannetje met een polaroidcamera kwam voorbij en maakte een foto van ons. ‘Moeten jullie niet met z’n allen een voorstelling gaan maken?’, vroeg iemand. En op het moment dat de foto werd genomen zeiden we allemaal tegelijk ‘Jaaaa!'”

The Last Christmas

Sinterklaas werd afgeschaft, niet lang daarna was de Paashaas het haasje en toen…. Werd ook ons geliefde kerstfeest TEN STRENGSTE VERBODEN. No more chestnuts roasting on an open fire. Kerststollen werden massaal verbrand, soldaten sloegen de laatste kerstengeltjes uit de handen van kinderen en Mariah Carey werd rücksichtslos van Spotify verwijderd. Nu, in de dagen rondom ‘het voormalig feest waar we nooit meer over zullen spreken’ worden anti-kerst milities ingezet om de orde te bewaken in de grijze straten rondom het Leidseplein. Maar als er ergens een deur sluit…

 

 

Gaat er verderop een geheime krakende kelderdeur naar de catacomben van Theater Bellevue open. Met gevaar voor eigen leven en gewapend met videobanden van Home Alone stoffen ze de ballen af, trekken ze de pieken uit het vet en blazen ze de kerststol weer nieuw leven in. De rebellen. The Secret Party Believers. Zij, die het kerstfeest eren. Want al kost het hen het leven, ze moeten en zullen nog één laatste keer Kerst vieren. Kom naar The Last Christmas. Tenzij je geen ballen hebt.

Speeldata

Dinsdag 18 december t/m zaterdag 29 december – diverse aanvangstijden

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.