Nemo agenda december 2018 en januari 2019

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseren we extra activiteiten in NEMO Science Museum. Hieronder volgt de agenda voor de maanden december 2019 en januari 2019.

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseren we extra activiteiten in NEMO Science Museum. Hieronder volgt de agenda voor de maanden december 2018 en januari 2019.

Let op: de toegangsprijs van NEMO Science Museum verandert per 1 januari 2019. De reguliere toegangsprijs is 17,50. Op vertoon van een CJP pas of collegekaart is de entree 8,75. Overige tarieven blijven gelijk.

AGENDA DECEMBER 2018

Wat: Kinderlezing – Hoe oud kan een ster worden?
Wanneer: zondag 16 december
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Het heelal is al ontzettend oud en de sterren aan de hemel lijken het eeuwige leven te hebben. Maar wat gebeurt er als een ster ophoudt te bestaan? Astrofysicus Anna Watts onderzoekt dit en laat in deze Kinderlezing zien wat supernova’s en zwarte gaten zijn. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO en de Universiteit van Amsterdam.

 

Lees ook dit artikel: Bezoek Winterpaleis Het Loo 2018

 

Wat: Brein op beeld – Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Wanneer: dinsdag 18 december
Tijd: 19.30 – 23.00 uur
Voor wie: volwassenen
Op drie dinsdagavonden in het najaar kunnen bezoekers samen met een topwetenschapper naar de film in NEMO Science Museum. Bekijk deze editie van Brein op Beeld de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Sabine Spijker (professor of Molecular Mechanisms of Cognition, Vrije Universiteit Amsterdam) vertelt voor aanvang van de film meer over het geheugen.

Wat: Kerstvakantie in NEMO
Wanneer: zaterdag 22 december t/m zondag 6 januari
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden
Wat doet strooizout met ijs? Hoe werkt een vuurpijl? En is amandelspijs altijd gemaakt van amandelen? Ga tijdens de kerstvakantie aan de slag met winterse proefjes in het laboratorium van NEMO. Van 22 december t/m 6 januari kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is ook op beide kerstdagen, op 31 december 2018 én op 1 januari 2019 geopend van 10.00 – 17.30 uur.

 

 

AGENDA JANUARI 2019

Wat: Kinderlezing – Wat zit er in de plastic soep?
Wanneer: zondag 20 januari 2019
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Tasjes, snoepwikkels, sigarettenpeuken, drinkflesjes, speelgoed. Dagelijkse voorwerpen die één ding gemeen hebben: ze worden gevonden in de plastic soep, in wateren over de hele wereld. Tijdens de Kinderlezing op zondag 20 januari 2019 duiken kinderen samen met milieuwetenschapper Heather Leslie van de Vrije Universiteit Amsterdam in de wereld van het plastic afval. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.

 

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.