Luister hoe de wereld klinkt: International Radio Festival in Malta

Van 29 oktober tot 4 november werd het historische Fort St. Elmo in Valletta omgetoverd tot een radiostudio. Radioprofessionals van over de hele wereld kwamen naar Malta voor de 9e editie van het International Radio Festival. Tijdens dit unieke festival draaiden radiomakers hun favoriete platen en zonden live programma’s uit. En dat alles met Valletta, Culturele Hoofdstad van Europa, als schitterend decor!

Op reis naar Malta

Met het International Radio Festival maakten miljoenen luisteraars kennis met Malta. Samen met D’Amato Records, de oudste platenwinkel ter wereld, reisden Maltese radiomakers terug in de tijd. Tijdens de Taste History radioshow kwamen eeuwenoude recepten ter sprake, waar je op de Maltese eilanden nog steeds van kunt genieten. Makers van Malta’s lifestyle magazine TEMPLE deelden hun favoriete spots op het eiland en radio Dj Normski verwelkomde kunstenaar Ruth Bianco en architect Claude Borg in de studio. Zij spraken over de Malta International Contemporary Art Space (MICAS) en de tentoonstelling van Ugo Rondinone, een Zwitserse mixed-media artiest.

 

 

Geluiden van over de hele wereld

Naast Maltese radiomakers namen ook internationale radio Dj’s plaats achter de microfoon. Op 31 oktober werd Halloween afgetrapt met een heuse ridder: BBC-legende Mike Reed presenteerde samen met Tony Prince de United Dj-show. Daarnaast lieten bekende radiomakers uit Israël, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Turkije, Duitsland, Tunesië, Oostenrijk en Frankrijk luisteraars de geluiden van hun land horen.

Audio Conferentie

Tijdens de Audio Conferentie op 1 november in het Mediterranean Conference Centre gingen experts uit de radiowereld en leiders van omroepen, productie- en technologiebedrijven met elkaar in gesprek: hoe gaan omroeporganisaties om met de toenemende populariteit van podcasts en on-demand audio?

 

 

Magisch mooi Malta

Eregast Konrad Mizzi, Minister van Toerisme, deelde zijn enthousiasme over het festival. “Met dit evenement vieren we het samenkomen van verschillende kanalen en ik ben heel blij het op Malta te kunnen hosten. Malta is een stadsbestemming met een rijke cultuur en nachtleven.” Voeg daar het zonnige weer, de heerlijke mediterrane keuken, 7000 jaar intrigerende geschiedenis en bijzondere landschappen aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.