Efteling is de grote winnaar van de Digital Sales Scan

Efteling is de grote winnaar in één van de eerste onderzoeken die gedraaid is in WUA’s vernieuwde Digital Sales Scan. In het onderzoek naar een dagje weg zijn 200 consumenten gevraagd om zich online, op desktop, te oriënteren op een uitje voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Met een Digital Sales Score van 23 laat Efteling de ANWB en DagjeWeg, beide met een score van 21, achter zich. Ook op CX-gebied biedt Efteling de beste ervaring. Klanten waarderen het sprookjesachtige uiterlijk van het pretpark

Vooral ticketaanbieders in de top 5

Ondanks de hoge populariteit van Efteling.com zijn het de ticketaanbieders die plek 2 tot en met 6 bezetten. De meest geven als reden hiervoor dat zij goede prijzen bieden. Bij ANWB.nl speelt mee dat leden van ANWB-korting krijgen. Daarnaast is DagjeWeg onder de ticketaanbieders ook favoriet, een consument zegt daarover: “Zo overzichtelijk! Als wij naar een andere provincie willen of daar op vakantie zijn, kun je daar kijken. Dan weer de onderverdeling in natuur, indoor enz. en de verdeling van groep, gezin enz.” Pretparken BeekseBergen en Walibi komen uit op de zevende en achtste plaatst en worden maar door 12% en 11% van de markt gevonden. De hekkensluiters in het onderzoek zijn Uitjes en Ticketveiling, zij worden gevonden door 17% en 10% van de respondenten. Geen van de consumenten geeft aan bij Ticketveiling.nl een entreekaartje te willen kopen. In antwoord op de vraag: “Wat zou Ticketveiling moeten doen om aanbieder X te verslaan?” geeft een consument de volgende tip: “Overzichtelijker en meer goede foto’s en het zal de eerste keuze evenaren.”

Efteling, ANWB en DagjeWeg bieden de beste digitale klantreis

De Digital Customer Experience Score laat 3 aanbieders zien. Ook hier scoort Efteling.com erg hoog; met een Digital CX-score van 78 loopt het pretpark 7 punten voor op ANWB.nl die een score heeft van 71. Op ruime afstand volgt DagjeWeg met een score van 59.

 

 

Efteling laat populariteit zien

Efteling.com laat zien hoe populair ze is onder consumenten. Efteling.com is een sterk merk en al snel top-of-mind bij consumenten. Maar ook de prachtig vormgegeven website helpt de consument in zijn of haar keuze; Efteling.com heeft de mooiste website doordat ze door middel van de vormgeving op desktop een duidelijk beeld geven van een leuk dagje uit bij dit attractiepark. Of in de woorden van de consument: “Past bij het product – sprookjesachtig” en “Ik waan me al in de Efteling”. Daarnaast weet Efteling.com op een prettige wijze de websitebezoeker te helpen bij het maken van een keuze. Zo noemt een bezoeker de volgende twee positieve punten over Efteling.com: “Duidelijke tabs en overzichtelijke homepagina’’.

 

 

Doel & Relevantie van deze onderzoeken

Het doel van deze onderzoeken is precies in kaart brengen wat de digital experience is van potentiële klanten die zich oriënteren op een dagje weg, voor welke aanbieder men kiest en vooral waarom. Vanuit een bewezen model waar WUA de afgelopen 10 jaar aan heeft gewerkt geven we haarscherp aan wat klanten willen, wat de best practices zijn en waar de pijnpunten liggen per aanbieder. Een maatwerkrapportage is binnen twee weken beschikbaar, inclusief actieworkshop op locatie en presentatie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.