Dit zijn de 4 leukste najaarsactiviteiten in Kroatië

Het najaar in Kroatië heeft veel leuks in petto voor iedereen. Truffels zoeken? Of supersnel raften op een rivier? Het kan allemaal. 4 herfstige ideeën om een vakantie in Kroatië mee te vullen.

Doe een toffe truffeljacht

De truffel is een andere delicatesse uit Kroatië. Een zeldzame en kostbare zwam met een intense smaak die onder de grond groeit en in Istrië wordt opgespoord door truffelhonden. In de buurt van de plaatsen Buzet, Motovun en Livade kun je in het najaar op truffeljacht gaan. Al banjerend door de bossen, op zoek naar de ‘witte of zwarte schat’. Om vervolgens – met een beetje geluk – te smullen van de vondst in een pasta of omelet met truffelschaafsel. Het najaar is hiervoor de uitgelezen periode, ook omdat er de dorpen dan traditionele truffelevents organiseren; de manier om kennis te maken met de lekkernij, locals en typische regionale gerechten.

 

 

Bewonder al wandelend de herfstkleuren

De bossen in de bergen zijn in het najaar op hun mooist. Neem de bijna 20 km lange Učka bergketen met de Vojak bergtop, op een uurtje rijden vanuit Rovinj. Hier lopen meerdere wandelroutes die je meenemen door de natuur, maar ook vertellen over de flora, fauna en historie. Zoals het leerzame Plas-pad dat 300 meter dat je 1,5 uur lang meevoert door dichte wouden en de geheimen deelt van het karstlandschap waar je doorheen struint. Een wat langere wandelroute is het 15 km lange (7 uur wandelen) Trebišća-Perun pad dat linkt aan Slavische geschiedenis en mythologie en onder meer de mysterieuze Potoška canyon aandoet.

Stap in een raft op de Mreznica rivier

Natuurliefhebbers en watersportfans zetten koers naar de Mreznica rivier in Centraal-Kroatië. Het groenblauwe water, de indrukwekkende canyons en de 93 watervallen zijn beroemd. Ze vormen samen de ingrediënten voor een avontuurlijke raftsessie met stops bij kleine riviereilanden. Voor beginners en kinderen is het lager gelegen deel zeer geschikt, wie de fijne raftkneepjes al kent gaat naar het hoger gelegen stuk met watervallen tot 10 meter hoogte. Voorjaar en najaar zijn de beste raftseizoenen omdat het waterpeil dan op z’n hoogst is.

 

 

Zoef met een zipline vlakbij de Plitvice meren

Snelheidsduivels en adrenalinejunkies halen hun hart op bij de Zipline Plitvice. Hier vlieg je aan een stuk, 1700 meter lang, over het groene landschap bij de Plitvice meren. Met snelheden tot wel 110 km per uur. De omgeving nodigt ook uit tot fietsen, klimmen en natuurlijk een bezoek aan het nationaal park met z’n 16 meren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.