Bezoek de altijd weer bijzondere kerstmarkt in Oldenburg

Een interessante tentoonstelling in een van de vele musea; zien en gezien worden met een kopje koffie in een van de vele kleine cafés. En dan weer op pad in het gezellige voetgangersgebied. Door de vele zijstraatjes slenteren met winkels die nog door de eigenaar zelf worden gerund. Zo kan een perfecte dag in Oldenburg eruit zien. En in de advent doet Oldenburg er nog een schepje bovenop met de betoverende kerstmarkt.

Er gaat niets boven een bezoek aan de Lamberti-Markt in Oldenburg om echt in kerststemming te komen. Eind november is het weer zover. In het gezellige voetgangersgebied stralen overal de lichtjes en de kerstmarkt is weer vier weken lang geopend.

 

Lees ook dit artikel: Bezoek Praag tijdens Oud & Nieuw

 

De markt met meer dan 120 individueel versierde houten kraampjes en veel dennengroen staat van 27 november tot en met zaterdag 22 december 2018 in het historische centrum bij het kasteel, het oude gemeentehuis en de St.Lamberti-kerk, waar de markt naar vernoemd is. Elk kerstkraampje is anders en veel producten worden ter plekke gemaakt. Er wordt gebakken en gebraden dat het een lieve lust is: vlees, vis en zeevruchten, gebak, amandelen, lebkuchen, voor ieder wat wils.

 

 

Je vindt er natuurlijk ook dampende glühwein, feuerzangenbowle (soort punch) en niet-alcoholische drankjes. Zo blijf je warm en krijg je weer energie. Er zijn volop speciale producten van topkwaliteit te koop. Deze lopen uiteen van kerstboomversieringen en kerstdecoratie, speelgoed van hout en blik, handgemaakte kaarsen, keramiek en manden, textiel, geschenkartikelen tot sieraden. Meer informatie over de openingstijden en het programma is te vinden op www.wegnaaroldenburg.nl.

Openingstijden:

  • Dag van de opening (27 nov.): 17:00 – 20:30 uur
  • Vrijdag en zaterdag: 11:00 – 21:30 uur
  • Zondag t/m donderdag: 11:00 – 20:30 uur
  • Zaterdag 1 december (koopavond): 11:00 – 24:00 uur

Meer informatie:

Touristinfo // Ticketshop Oldenburg | Langenstraße 3 | 26122 Oldenburg
Tel. +49 (0)441 361613-66 | info@oldenburg-tourist.de | www.wegnaaroldenburg.nl

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.