The North Face gaat op ecologische tour

The North Face is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om zijn iconische producten te produceren met behulp van duurzamere materialen. Daarbij verliest het merk kwaliteit en prestaties nooit uit het oog.

De nieuwe ThermoBall Eco is verder hetzelfde lichtgewicht jack dat een alternatief biedt voor dons. Het is het jack waar veel mensen zo gek op zijn, voor dezelfde prijs. Het biedt dezelfde prestaties, maar ook een belangrijk verschil: het is gemaakt van gerecycled polyester en gerecycled isolatiemateriaal. Alleen al het gerecyclede isolatiemateriaal, verkregen via The North Face-partners bij Primaloft, is gesponnen van tenminste vijf plastic flessen afkomstig van de stortplaats.

 

 

The North Face blijft innoveren

Deze evolutie bouwt voort op de verschuiving van het merk naar het gebruik van gerecyclede vezels voor essentiële producten als de iconische Denali-jacks uit 1996 en de Reaxion- en Glacier-series. Ook is deze verandering een mooie aanvulling op de lancering van de Bottle Source-collectie eerder dit jaar, die gemaakt is van plastic flessen afkomstig uit nationale parken.

Toen The North Face de ThermoBall in 2013 lanceerde, zorgde dit voor veel aandacht voor het baanbrekende gebruik van synthetische isolatie. De kleine, ronde, synthetische vezelclusters, die warmte vasthouden in kleine luchtzakjes die dezelfde eigenschappen bezitten als dons, bieden de lichtgewicht warmte en compressibiliteit van donzen jacks met de weersbestendigheid van synthetische isolatie. Onafhankelijke tests van Kansas State University hebben aangetoond dat de ThermoBall net zo veel warmte biedt als een jack met 600 cuin ganzendons.

 

 

Duurzaamheid zag er nog nooit zo goed uit. De ThermoBall Eco is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en zowel als hoodie als full-zip versie. Daarmee is hij zeer geschikt voor je volgende ecologisch verantwoorde avontuur. Het jack is te koop in The North Face-winkels en via de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.