Beleef de magische wintersfeer in Gouda

Gouda in de wintermaanden verrast op alle fronten en de middeleeuwse straatjes bruisen van activiteit. Met het sprankelende lichtfeest Gouda bij Kaarslicht, warme winterwandelingen, dampende kaasfondues, duurzaam shoppen en schaatspret in een Gotische kerk. De highlights op een rij!

Verwarmende eet- en drinkadresjes met smeuïge kaasfonduetips

Zeg je winterkou, dan verlang je naar: dampende kaasfondue, warme chocolademelk en verwarmde terrassen. Bingo! Kaasfondue en kaasstad Gouda zijn als twee handen op één buik. Eet de lekkerste in de Fonduefabriek (met saté-fondue voor niet-kaasfans), bij restaurant Belvedère of Koeien en Kaas. Stuk voor stuk halen ze de beste kazen van stal en serveren lekkere bijgerechten. Voor ambachtelijke, warme chocolademelk zet je koers naar chocoladeatelier PUUR waar je uit 18 soorten pure chocolade kiest die wegsmelten in romige melk. Opwarmen bij de haard in Chocoladelounge LegendaryGouda is een andere, aangename optie.

 

 

Groene & fairtrade Sint- en boomcadeaus shoppen

Duurzaam en Fairtrade shoppen doe je als de beste in Gouda. Het Goudse Groenendaalkwartier mag zichzelf zelfs de eerste Fairtradestraat van Nederland noemen. Met 11 winkels en horeca die fairtrade producten verkopen of ermee werken. Van edelsmid Femke Boschker, kledingwinkel Karakter, Chocoladeatelier PUUR tot Lunchcafé Curcuma. Wie een Gouds souvenir onder de boom wil leggen, zit altijd goed met kaas, te koop bij de vele kaaswinkeltjes. Maar, een fairtrade T-shirt van Goudsch Goed of een duurzame Goudse Stadsfles (met echt Gouds kraanwater) zijn ook een schot in de roos. Tip! Met de shoppingroutes uit de xplre Gouda app leer je alle duurzame, vintage en antiek- & brocante-adresjes kennen. Als je dit leuke filmpje ziet, wil je direct naar Gouda toe.

Gouda bij Kaarslicht is het oudste en meest sfeervolle lichtfeest van Nederland

Tel duizenden Gouda kaarsen, een machtige Noorse kerstboom, een monumentaal Stadhuis waarin 1500 echte kaarsjes branden en stemmige samenzang bij elkaar op en je krijgt: Gouda bij Kaarslicht. Het meest sfeervolle en oudste lichtfeest van Nederland viert vrijdag 14 december de 63e editie. Dit jaar met een sprookjesachtig optreden van operazangeres Tania Kross, verrassende themaroutes door de stad en ontelbare activiteiten kriskras door het centrum. De levende kerststal, historische stadswandelingen en de Winterfair in de Sint-Janskerk (15 en 16 december) met 123 meter sfeer en kerstspullen maken het lichtfeest af. Het event betekent ook de start van LichtkunstGouda2018 (te zien tot en met 28 december) dat met het thema ‘Kosmos’ een eerbetoon brengt aan de Apollo8 die op 24 december exact 50 jaar geleden de ruimte in ging.

Goudse Glazen Uitgelicht met winterwandeling

De Sint-Janskerk hult zich in de wintermaanden in sprookjesachtige sferen met Goudse Glazen Uitgelicht wanneer de 72 gebrandschilderde ramen van binnenuit oplichten in de duisternis. Hét moment voor een winterwandeling door de sfeervolle, middeleeuwse straatjes rondom. Op eigen houtje of met de verhalenvertellers van het Goudse Gidsen Gilde die je op 23 en 30 december of 6 januari graag mee op sleeptouw nemen. Combineer het met de swingende Black Gospel Night in de kerk, op 19, 20 en 21 december, een feest voor oog en oor met onder meer Do en Edsilia Rombley.

 

 

Schaatspret XXL in monumentale Gouwekerk en rond het Stadhuis

In Gouda begint de schaatspret dit jaar extra vroeg met een primeur: vanaf 14 november ligt er een ijsbaan middenin de Gotische Gouwekerk. Deze unieke belevenis is een fijne opwarmer voor de ijsbaan rondom het monumentale Stadhuis die het stokje vanaf 16 december van de kerk overneemt. Voor uren schaatspret, vele rondjes stadhuis en pootje over met zicht op de historische binnenstad. De Koek & Zopie (dit jaar met winterse tapas) en een programma boordevol leuks maken het af. Het onderbinden van de schaatsen op het marktplein kan tot en met 13 januari 2019.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.