Feestende toerist op zoek naar XTC

XTC is een hot topic onder buitenlandse toeristen in Amsterdam. Gemiddeld wordt er alleen al via zoekmachine Google ruim 29.000 keer per jaar gezocht op de woordcombinatie XTC en Amsterdam. Tijdens het Amsterdam Dance Event steeg dit aantal met 40%.

Enorme stijging in online zoekgedrag

De site Things Todo in Amsterdam< onderzocht gedurende 289 dagen het online zoekgedrag van buitenlandse toeristen in Amsterdam. Gemiddeld werd in deze periode dagelijks zo’n tachtig keer op de zoektermen XTC en Amsterdam gezocht (23.134 afzonderlijke zoekopdrachten). Tijdens het Amsterdam Dance Event, het grootste festival voor elektronische muziek ter wereld, schoot het zoekgedrag op deze combinatie van zoekwoorden drastisch omhoog. In zes dagen, waarin 400.000 mensen ADE vierden, werd bijna 700 keer gezocht op deze termen. Verslavingskliniek Jellinek verzorgd tijdens ADE servicepunten waar men XTC anoniem kan laten testen. “Onze servicepunten werden slechts door een klein aantal buitenlandse gebruikers bezocht”, aldus de woordvoerder van Jellinek. Mogelijk weten weinig toeristen dat ze hun pilletje zonder consequenties kunnen laten testen.

 

 

Onzekerheid over legaal gebruik XTC

Er bestaat verwarring onder toeristen over de legaliteit van XTC in Nederland. Dat blijkt uit het grote aantal zoekopdrachten waarbij ook de term Legal werd toegevoegd. Tijdens het Amsterdam Dance Event nam het percentage zoekopdrachten met daarin het woord Legal toe met 60%.

Zoekers willen scoren

Volgens de site zijn buitenlandse toeristen niet enkel op zoek zijn naar informatie over de drug. Er was ook een sterke toename (38%) in het online zoekgedrag naar de woordcombinatie Amsterdam, XTC en Buy tijdens ADE.

 

 

Better safe than sorry

ThingstodoinAmsterdam vindt het zorgelijk dat weinig buitenlandse bezoekers gebruik maken van de testservice. “Wij willen gebruik van XTC op geen enkele wijze stimuleren, maar weigeren onze ogen te sluiten voor de realiteit. Als toeristen dan toch besluiten XTC te nemen, kunnen ze beter maar goed geïnformeerd zijn over veilig gebruik ervan. Door advies te geven, willen wij de risico’s voor toeristen beperken”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.