Booking.com kondigt nieuwe producten aan voor kortetermijnverhuurders

Booking.com, het digitale reisplatform dat reizigers verbindt met het breedste aanbod ongelofelijke accommodaties, heeft belangrijke verbeteringen aangekondigd voor professionele kortetermijnverhuurders tijdens de internationale conferentie van de Vacation Rental Management Association (VRMA) in Las Vegas. Met de aankondiging laat het merk zien dat het blijft streven naar het verbeteren van de service aan, en de algehele gebruikerservaring van de partners.

Booking.com heeft onlangs nog een nieuwe afdeling in het leven geroepen die exclusief gericht is op de ondersteuning van partners in dit segment van de accommodatiemarkt. Nu introduceert Booking.com nieuwe tools voor deze partners, toegespitst op de specifieke en unieke behoeften van dit marktsegment en gebaseerd op feedback van de Booking.com-partners, die zelf hebben aangegeven welke verbeteringen het nuttigst en relevantst zouden zijn voor hun bedrijfsvoering.

 

Lees ook dit artikel: Trends zomervakantie 2018

 

Het vernieuwde platform is veelzijdiger, persoonlijker en biedt een betere integratie zodat kortetermijnverhuurders makkelijker over de gehele linie wijzigingen kunnen doen en tijdbesparende werkwijzen kunnen toepassen waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd. Daarnaast is een aantal producten niet meer uitsluitend via het extranet van Booking.com beschikbaar, maar ook via de partner-app Pulse en via connectiviteitspartners. Zo worden de producten rechtstreeks geïntegreerd met de software en channel managers van de partner. De nieuwe functionaliteiten, die te vinden zijn op de website geven partners meer controle en bevatten:

 • Groepsextranet: Partners kunnen tijd besparen met Booking.com’s nieuwe functionaliteit Groepsextranet dat onder andere templates biedt voor gastcommunicatie, en een automatische planner waarmee die berichten verstuurd kunnen worden.
 • Bulk tools: Deze tool, die toegankelijk is via het Groepsextranet, maakt het mogelijk om met een paar klikken tegelijkertijd wijzigingen door te voeren voor alle accommodaties in een portfolio. Partners kunnen er bijvoorbeeld de annuleringsvoorwaarden, huisregels of speciale promoties in één keer mee instellen voor al hun accommodaties. Ook kan de partner binnen enkele minuten de commerciële adviezen van Booking.com voor alle accommodaties implementeren via de pagina ‘Aanbevelingen’ dat automatisch voor elk uniek accommodatieportfolio de actiepunten voor een performance-boost identificeert.
 • Gastenmanagement: Met nieuwe tools zoals ‘Gastenvereisten’ hebben partners meer controle over wie hun accommodatie boekt. Er kan naar informatie gevraagd worden zoals geverifieerde telefoonnummers, adresgegevens en het aantal verblijven dat eerder via Booking.com is geboekt. Ook kunnen partners via de nieuwe functionaliteit meteen wangedrag van gasten doorgeven en ze blokkeren voor toekomstige boekingen, in het onwaarschijnlijke geval dat er tijdens hun verblijf dingen misgaan.
 • Partnerprofiel: Het is belangrijk voor partners om gasten te laten zien waarom een verblijf bij hun accommodatie de juiste keuze is, en om de juiste verwachtingen te scheppen. Met de nieuwe pagina ‘Uw profiel’ kunnen partners een persoonlijk bericht toevoegen over zichzelf, hun accommodatie(s) en de bezienswaardigheden of activiteiten in de buurt.
 • Connectiviteit: Alle functionaliteiten zijn beschikbaar voor partners, ongeacht het platform dat gebruikt wordt om hun accommodaties te beheren. Dat betekent dat het niet uitmaakt of de partner ingelogd is via het extranet van Booking.com, de Pulse-app of een connectiviteitspartner.
 • Olivier Grémillon, Vice President bij Booking.com, sprak tijdens de conferentie van het VRMA in de sessie “Property Managers and OTAs: In Conversation with Industry Leaders” en zei: “Accommodatiebeheerders maken al jaren gebruik van Booking.com, en al die tijd is hun feedback een van de fundamenten geweest voor het creëren van nieuwe producten en diensten. Booking.com investeert in technologie, marketing en infrastructuur, met als doel producten te maken waarmee accommodatiebeheerders een hogere omzet kunnen behalen. Zo kunnen de partners zich focussen op het creëren van geweldige ervaringen voor hun gasten, en wij kunnen dat op onze beurt bij onze wereldwijde gebruikers in de markt zetten.”

   

   

  De wereldwijde reismarkt blijft groeien en er zijn steeds meer reizigers op zoek naar unieke verblijfservaringen. Daarom is het versterken van de samenwerking tussen digitale reisplatformen enerzijds en accommodaties anderzijds van cruciaal belang. Booking.com maakte onlangs een belangrijke mijlpaal bekend, namelijk 5,7 miljoen listings van vakantiehuizen, appartementen en andere unieke verblijven. Daarmee biedt het meer listings in dit accommodatiesegment dan andere spelers in de reisbranche. Het aantal listings in deze categorie op Booking.com is meer dan 20% gegroeid ten opzichte van het afgelopen jaar. Daarmee is het sneller gegroeid dan de traditionele opties. Uit onderzoek van Booking.com in 2017, onder meer dan 57.000 reizigers uit 30 verschillende markten, blijkt dat 35% van plan is om in 2018 in dit soort unieke accommodaties te verblijven. Dit toont wederom aan dat de consumentenvraag naar accommodaties buiten het hotelsegment sterk blijft.

  Booking.com komt met een online campagne en organiseert wereldwijd een aantal events om de partners op de hoogte te brengen van de verbeteringen waarmee het gemakkelijker wordt om meerdere accommodaties tegelijk te registreren en te beheren op Booking.com.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.