Kom tot rust in de Zwitserse ‘hideaway-hotels’

Weg uit de drukte: de 92 door Zwitserland Toerisme geselecteerde winterse ‘hideaway-hotels’ liggen midden in de natuur of aan de rand van een bergdorp. Diverse hotels zijn niet eens toegankelijk per auto, maar bijvoorbeeld per kabelbaan, te voet en/of skiënd. Hier word je gedwongen om te onthaasten. Zwitserland Toerisme geeft drie voorbeelden van hideaway-hotels in het Berner Oberland, Wallis en Graubünden.

Griesalp Hotels, Kiental

Dit bijzondere hotelcomplex in het Berner Oberland bestaat uit vijf chalets en is omgeven door van ongerept berglandschap. De 42 kamers variëren van eenvoudig tot luxueus. De hotels liggen aan de voet van de beroemde Blüemlisalp, op 1400 meter hoogte. ‘s Winters zijn ze alleen te voet bereikbaar, of met de sneeuwmobielen van het hotel. Hier, in de absolute stilte, staan vijf chalets met meer dan 100 jaar hotelhistorie. In drie restaurants serveert men Zwitserse maaltijden van huisgemaakte producten; het vlees komt van de eigen boerderij.

 

 

Hotel Fafleralp, Lötschental

Vijftig jaar geleden schreef de trouwe gast Charlie Chaplin «Er is niets mooiers dan de Fafleralp» in het gastenboek. En ook nu nog is de Fafleralp een wereld op zich. Zo wordt de oorspronkelijke Walliser gelagkamer door middel van stroom uit de eigen kleine waterkrachtcentrale verlicht. Bij typische maaltijden geniet je van wijn van de eigen wijnberg. En de eigen berggids van het hotel neemt zijn gasten mee op een sneeuwschoenwandeltocht door de ongerepte omgeving van het Walliser Lötschental.

 

 

Hotel Fex, Val Fex, Graubünden

Dit nostalgisch berghotel stamt uit de beginperiode van het alpiene toerisme. Het werd oorspronkelijk in St. Moritz gebouwd, later afgebroken en volledig herbouwd op een afgelegen locatie in het autovrije Fextal. De origineel behouden eetzaal en de nostalgische details geven het hotel een romantische ambiance. Op de creatieve menukaart staan ingrediënten uit de regio. Gasten worden opgehaald met de hotelbus of paardenkoets.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.