Bezoek de kerstmarkten van Karlsruhe in Duitsland

Twinkelende lichtjes, de vliegende kerstman, live DJ’s en een straat vol schaatsplezier. De kerstmarkten van Karlsruhe komen er weer aan! Wie op zoek is naar de traditionele kerstmagie kan er terecht, maar ook de meer moderne kerstvierder zit hier goed. Ga romantisch struinen door het winterwonderland, gastronomisch genieten van wildgerechten, linzertorte en glühwein of koop je cadeautjes op de alternatieve Kunst- en Designmarkt.

Schaatsen door de straten kan vanaf eind november, als de 150 meter lange ijsbaan door de Schloss-Allee wordt geopend. Nu al zin om de kerstboom op te tuigen? Kerststad Karlsruhe is gemakkelijk bereikbaar met de rechtstreekse hogesnelheidstrein en ligt op slechts vijf uur rijden van Utrecht

Sprookjesachtige stad

De Christkindlesmarkt op het Friedrichplatz is een begrip. Met de schattig ingerichte chalets, de knusse glühweinstalletjes en de boven je hoofd voorbij zoevende kerstman kom je vanzelf in de kerststemming. Wie dit jaar vanaf de markt naar de ijsbaan op het Schlossplatz wandelt, doet dat in sprookjesachtige sferen dankzij de gloednieuwe gevelverlichting. Ook de kerstmarkt op de Turmberg in de wijk Durlach is een aanrader. Bij het kampvuur geniet je van stevige wildgerechten, terwijl muzikanten de gezelligste kerstliedjes spelen – meezingen mag. Snoep van de beroemde linzertorte en laat, waarom niet, de glühwein nog maar ‘s bijschenken.

 

 

Kerst met kids

Vanaf 27 november kun je op het historische Schlossplatz pirouetjes draaien tot je een ons weegt. De grootste ijsbaan van Zuid-Duitsland – maar liefst twee vierkante kilometer – geeft je de ruimte én uitzicht op de imposante gevel van het kasteel van Karlsruhe. Schaatsen door de straten kan ook, dankzij de schaatsroute over de Schloss-Allee. Leuk met de kinderen, helemaal als je daarna bij de ijssalon aanschuift voor een flinke coupe of een warme chocolademelk. Of neem de kleintjes mee naar kinderkerstmarkt Kinderland. Hier spelen ze met sprookjes-figuren, praten ze met bomen en tjoeken ze per mini-stoomlocomotief door het winterse landschap.

 

 

Ander advent

Wie kerst eens op een meer moderne manier wil beleven, gaat naar kerstmarkt Lametta in het Tollhaus aan de oostkant van de stad. Op 7 en 8 december staat hier een magische mix van glitter, fashion en design op het programma. Geen zin (meer) in kerstballen, engeltjes en met poedersneeuw bedekte kerststalletjes? Dan is dit jouw spot. Live DJ’s zorgen met hun sets voor een hippe sfeer en de designstands vol mode, kunst en sieraden voor een nieuw soort kerstwinkelervaring. Op deze kleurrijke kerstmarkt vol handgemaakte producten, vaak verkocht door de makers zelf, vind je de meest verrassende cadeautjes. Een alternatief glitterfeest voor wie eens een ander advent wil.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.