Bezoek de 8e editie van het Dutch Mountain Film Festival

Van 31 oktober tot 9 november vindt in Heerlen en Aken de 8e editie van het Dutch Mountain Film Festival plaats. Basecamp is ditmaal de monumentale Royalbioscoop in Heerlen, die speciaal voor het festival wordt heropend. Daarnaast worden films vertoond in de Spiegel en Apollo Kino in Aken, waar DMFF nauw mee samenwerkt.

In de afgelopen jaren heeft DMFF een vaste plek op de Euregionale festivalkalender verworven. Om de datum niet telkens te hoeven aanpassen aan carnaval is in 2018 gekozen voor een vaste nieuwe periode: het eerste weekend van november. Dan worden de belangrijkste bergfilms van het afgelopen jaar vertoond: spannende docudrama’s, reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten en bijzondere arthousefilms. Diverse regisseurs zijn aanwezig, die met spanning afwachten of hun film een DMFF-award krijgt van de jury.

 

Lees ook dit artikel: Stap 2000 jaar terug in de tijd

 

De kick-off is al op woensdag 31 oktober met een spectaculaire opening in Aken, waarna in Apollo Kino ‘Der Mann aus dem Eis’ wordt vertoond. Andere films die met gepaste trots worden gedraaid zijn Wisdom of the Mountains (Nederland, Iran), Wolf and Sheep (Afghanistan), het Nederlandse Reinder, the heart of the Sami culture en Parasol Peak, dat laat zien dat de hoge Alpen ook geschikt zijn als decor voor livemuziek.

 

 

Maar DMFF is meer dan alleen film, zoals vele trouwe bezoekers weten. Speciale aandacht is er ditmaal voor een symposium over urban sports, waar het stedelijke Heerlen een uitgelezen decor voor is. Ook zijn er workshops buildering het beklimmen van gebouwen en andere stedelijke bouwsels MTB, exposities, lezingen, een bike ride van Nederlandse hoogste punt naar het hoogste punt van België en tot slot, een recordpoging de-trap-op-fietsen!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.