Dit mag je niet missen tijdens je reis naar Dubai

Een bezoek aan Dubai.. Waar te beginnen? De stad Dubai heeft alles: mooie architectuur, heerlijk eten, avontuurlijke activiteiten en nog veel meer. Maar je moet wel weten waar je moet zijn. Deze top 5 must do’s maken een bezoek aan Dubai nóg onvergetelijker.

Koop een vliegend tapijt

Waan je in een compleet andere wereld in Souk Madinat Jumeirah. Dit kleine gebied in Dubai heeft dezelfde architectuur en sfeer van Arabische markten, hierdoor lijkt de tijd bijna stil te staan. Op de markten kun je een selectie aan producten vinden uit het Midden-Oosten, zoals tapijten en andere typische souvenirtjes. Dwaal door de steegjes verlicht met gekleurde lampionnen, vaar over de azuurblauwe kanalen en geniet van het bruisende uitgaansleven.

Dubai’s mooiste park

Zabel Park is niet alleen een van Dubai’s grootste parken, het ligt ook nog eens heel centraal en heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld The Dubai Frame, deze enorme lijst geeft een prachtig uitzicht op het oude en het nieuwe deel van Dubai. Geniet van live muziek, verdwaal in de enorme Ripe Market voor souvenirtjes en fruit, en mis zeker niet de hoofdattractie, de Dubai Garden Glow. Dit verlichte themapark opent elke dag om vier uur ’s middags, maar is natuurlijk vooral mooi als de zon onder is. 40 verlichte kunstwerken in verschillende thema’s zijn te aanschouwen door het hele park. Een echte must-visit!

 

 

Indoor Zuidpool

Wie zegt dat het altijd warm is in Dubai? Ontsnap de hitte en bezoek het Ski Dubai Snow Park. Ski of snowboard van de vier pistes die samen 22.500 vierkante meter bekleden, pak een bobslee of zipline naar beneden. Als dat nog niet genoeg is, onderscheidt dit resort zich van de anderen op een wel hele bijzondere manier. Vier keer per dag krijgen bezoekers de kans om een kolonie koningspinguïns van wel heel dichtbij te zien. Tijdens hun wandeling mag iedereen de dieren begroeten.

 

 

Privé-ervaring

Een goede optie om de drukke stranden te vermijden is de Island Beach Getaway. Een boot brengt je naar Dolphin Bay, een natuurlijk eiland met witte stranden en kristalhelder water. Snorkel zonder toeristische drukte in het ondiepe water, spot dolfijnen aan de horizon en geniet van het privé-eiland gevoel. Een fantastische activiteit voor de hele familie.

Brunch like a royal

Omdat in Dubai op donderdagavond het weekend al begint, bieden veel hotels en restaurants op vrijdag een all-you-can-eat-and-drink brunch aan voor een redelijke prijs. Verschillende ketens strijden voor de mooiste etalage met de beste gerechten. Vier het weekend met een geweldige keuken en uitgebreide bar, bijvoorbeeld bij het populaire Bubbalicious. Krijg eindelijk de mogelijkheid om al die typische, lokale gerechten in één middag te proeven.

Emirates vliegt dagelijks twee keer per dag tussen Amsterdam en Dubai en vanaf 1 december worden hier extra vluchten aan toegevoegd. Voor het boeken van een vlucht, ga naar

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.