Verbeter je schaatsprestaties met de KNSB Sprint app

Goed nieuws voor de frequente schaatser die zijn of haar prestaties op het ijs wil verbeteren: na een intensieve testperiode komt de Sprint app nu officieel op de markt. Met de meest innovatieve schaats-app van Nederland kun je nauwkeurig rondetijden, afstanden en snelheden meten en je prestaties analyseren. De Sprint app is een initiatief van de KNSB in samenwerking met hoofdsponsor KPN en digitaal sportmarketingbedrijf Sportunity.

Er is geen schaats-app die rondetijden op het ijs zo nauwkeurig meet als Sprint. In de voorbije proefperiode is goed geluisterd naar de wensen van gebruikers en zijn functionaliteiten teruggebracht tot de kern. De app is afgestemd op speciale lussen in de ijsbanen die ervoor zorgen dat de tijden en afstanden met zeer grote precisie worden geregistreerd.

Zo toont de vernieuwde Sprint app ranglijsten en statistieken waarmee schaatsers eenvoudig kunnen zien hoe hun snelheid zich ontwikkelt. Ook kun je checken hoe je presteert ten opzichte van andere schaatsers. Dat kunnen vrienden zijn, maar ook clubgenoten of onbekenden op ijsbanen elders in het land. Met digitale medailles, te verdienen met behaalde snelheden of afgelegde kilometers, daag je jezelf en anderen uit om nog beter en harder te schaatsen.

 

 

Sprint houdt bij hoeveel uur je hebt getraind, met welke gemiddelde snelheid en wat het snelste rondje was. In het Sprint-dashboard krijg je als schaatser met cijfers en grafieken meer inzicht in je prestaties. Zo kun je diepere analyses maken om je resultaten te verbeteren én blessures te voorkomen.

“We stimuleren vooral ook recreatieve schaatsers om bewuster te gaan schaatsen en zich continu te ontwikkelen. En om de uitdaging aan te gaan met andere schaatsers. Sprint brengt nog meer beleving en verbindt schaatsend Nederland op een nieuwe manier met elkaar”, zegt Pieter Clausing, manager Sportparticipatie van de KNSB.

 

 

Niels Schut van Sportunity: “Iedere schaatser wil toch weten wat zijn of haar snelste ronde is! Met de Sprint app kun je dit exact meten en ga je op een interactieve manier de uitdaging aan om je prestaties te verbeteren. In combinatie met de analyses in het dashboard kan je zo zelf je progressie bijhouden.”

De Sprint app kun je gratis downloaden in de App Store of Google Play. Voor het registreren van rondetijden en snelheden is een MYLAPS chip nodig. Die kun je huren bij de ijsbaan of aanschaffen via een abonnement. Met de Sprint app kun je terecht op vrijwel alle kunstijsbanen in Nederland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.