Kom naar een bijzonder optreden in het Drents museum

Het avontuurlijkste jazztrio van Nederland, het Rembrandt Frerichs Trio, bestaande uit Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer, gaat speciaal voor de tentoonstelling Iran Bakermat van de beschaving in zee met de wereldberoemde Iraanse zanger Mohammad Motamedi. Hij wordt gezien als één van de allerbeste vertolkers van de klassieke Perzische muziek. Op zondag 28 oktober zijn zij om 14.30 uur te gast in het Drents Museum. De kaartjes voor het concert zijn € 5,- per stuk (exclusief museumentree).

Westerse en oosterse muziek

De oosterse klanken van de fortepiano van Rembrandt Frerichs in combinatie met het bijzondere geluid en geweldige improvisatievermogen van Mohammad Motamedi staan garant voor een unieke beleving. De samenwerking tussen de muzikanten zorgt voor een vereniging van westerse en oosterse muziek. Het wordt een muzikale voorstelling die garant staat voor een unieke beleving.

 

 

Bekende namen

Rembrandt Frerichs staat bekend als één van de beste Nederlandse jazzpianisten. Samen met Tony Overwater en Vinsent Planjer vormt hij het Rembrandt Frerichs Trio. Bassist Tony Overwater speelt op de violone (een voorganger van de contrabas) en drummer Vinsent Planjer speelt op de ‘whisper kit’, een zelfontwikkelde drumset.

 

 

Mohammad Motamedi wordt gezien als een grote zanger uit de Perzische zangtraditie en is van jongs af aan ondergedompeld in de traditionele Perzische muziek. Hij leerde zichzelf zingen en ney spelen, een traditioneel Perzisch instrument. Motamedi staat bekend om zijn elegante Iraanse ‘Jodeltechniek’ ook wel tahrir genoemd.

Iran Bakermat van de beschaving

Het Rembrandt Frerichs Trio en Mohammad Motamedi zijn speciaal voor de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving te gast in het Drents Museum. In de grote archeologische tentoonstelling sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran. Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 18 november 2018.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.