Kom naar het grootste pompoenevenement deze herfstvakantie

Weinig kans dat de dino, of de mammoet in de oertijd pompoenen at. Maar hadden hier pompoenachtige gewassen gegroeid, dan zouden de herbivoren van toen er zeker van hebben gesnoept. Reuzenvruchten voor reuzenbeesten. In Museum Klok & Peel in Asten worden ze de komende dagen hoe dan ook bijeengebracht. Onder het motto ‘Pompoendagen in de oertijd’ wordt daar van 13 tot en met 21 oktober het traditioneel ‘grootste pompoenevenement in de Benelux’ gehouden.

Ooit begon het pompoenenfeest met het wegen van grote pompoenen op de markt in Asten. In ruim een kwart eeuw is dat feestje voor duizenden bezoekers uitgegroeid tot een geliefd herfstvakantie-evenement. Dit jaar hebben de organisatoren er wederom alles aan gedaan om van de pompoendagen een feest te maken voor de hele familie. In de afgelopen weken zijn meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. En daarmee gebeurt van alles!

 

 

Net als in de nieuwe tentoonstelling “Peel aan Zee” wordt in de pompoenenwereld de oertijd zichtbaar gemaakt. Het wordt een mysterieuze wereld met Dino’s , Pompoenmannetjes en Pompoendieren. Je komt in deze mysterieuze wereld terecht via een haloweentunnel met uitgesneden pompoenen. En er is nog veel meer te zien en te beleven. Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen. Er worden ook allerlei culinaire pompoencreaties aangeboden.

Voor de hele familie

Kinderen kunnen Halloween-pompoenen uithollen en kaarsjes maken en hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. En dan zijn er nog dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek, grimeersessies en zelf pompoen-kaarsjes gieten.

 

 

Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen bezoekers best een hele middag uittrekken. En vanzelfsprekend biedt het entreekaartje ook toegang tot het museum, waar je behalve de ‘Peel aan Zee’ ook de grootste collectie luidklokken en beiaarden ter wereld kunt bewonderen.Ook in het centrum van Asten valt de hele week veel te beleven. Er worden veel spelletjes en doe-dingen voor de kinderen uitgezet. Zij kunnen daarmee stempels verzamelen en voor het hele gezin korting verdienen voor nog ‘n museumbezoek, in te wisselen tot en met 6 januari 2019! Daarmee kan die korting ook gebruikt worden voor ‘t volgende familiefeest: Museum in Wintersfeer. Om eerst het herfstvakantie-uitje tot een feest te maken pendelt tussen 13 en 21 oktober de PompoenExpress een gratis treintje tussen museum en dorpscentrum op en neer.

De Pompoendagen duren 13 t/m 21 oktober en zijn dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Het entreekaartje voor het museum is tevens toegangsbewijs voor de Pompoendagen.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)
  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.