Bezoek het Amsterdam Art Weekend van 22-25 november

Tijdens het Amsterdam Art Weekend, van 22-25 november 2018, staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst. Het evenement laat zowel kunstprofessionals vanuit de hele wereld als een nieuwe generatie kunstliefhebbers kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst.

De reputatie van Amsterdam, als broedplaats voor talent en als internationaal kunstcentrum, wordt dankzij de programma’s van de deelnemende instellingen zoals Rijksakademie van beeldende kunsten en de diverse galeries tijdens Amsterdam Art Weekend bekrachtigd. Deze editie is de eerste onder leiding van de nieuwe directeur, Caroline Vos, die eerder werkzaam was voor Van Gogh Museum en Stichting Museumnacht Amsterdam.

‘Amsterdam Art, de organisatie achter het Art Weekend, zet zich het hele jaar in om het hoogwaardige en diverse aanbod van hedendaagse kunst onder de aandacht te brengen.

“Niet alleen bij kunstprofessionals wereldwijd, maar ook onder een nieuwe generatie kunstliefhebbers. Door hedendaagse kunst te verbinden met actuele en herkenbare onderwerpen als inclusiviteit en nieuwe media verwachten we dit jaar ook een jonger publiek aan te spreken”, aldus Caroline Vos, directeur Amsterdam Art.

Programma diverser dan ooit

Tijdens Amsterdam Art Weekend presenteren 52 culturele instellingen een afwisselend programma. De diverse galeries presenteren nieuwe tentoonstellingen en een verdiepend programma van artist talks en performances. De opening van Amsterdam Art Weekend is in samenwerking met de RijksakademieOPEN, het jaarlijkse moment waarop het publiek de kunstenaarsstudio’s van Rijksakademie voor beeldende kunsten kan bezoeken. In Eye Filmmuseum kunnen bezoekers terecht voor een optreden van kunstenaar Ryoji Ikeda en in de Oude Kerk ervaart men het nieuwste geluidswerk  van Janet Cardiff en George Bures Miller. Foam presenteert de tentoonstelling ‘Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács – Point Cloud, Old Growth’. Ook Stedelijk Museum Amsterdam, diverse project spaces en Printing Plant: Art Book Fair door Looiersgracht 60 zijn onderdeel van het Art Weekend.

 

 

Actuele thema’s: inclusiviteit en representatie

Amsterdam Art Weekend is ook het moment waarop kunstprofessionals vanuit de hele wereld elkaar ontmoeten om actuele thema’s te bespreken.Tijdens Amsterdam Art x ArtReview Conference: Revising the past, reimagining the future buigt een internationaal gezelschap van kunstenaars, curatoren en verzamelaars zich over de toenemende behoefte aan een inclusieve kunstgeschiedenis. Sprekers zijn onder meer: Imara Limon (curator Amsterdam Museum), Patricia Kaersenhout (kunstenaar en activiste) en Annette Schönholzer (coach en consultant bij .connect the dots, voormalig directeur Art Basel) en Kenny Schachter (schrijver, curator, kunsthandelaar).

Hedendaagse kunst is ook toegankelijk voor een breed en jong publiek

Amsterdam Art Weekend biedt ook een interessant programma voor een breed en jong publiek. De Gallery Night is voor hen de uitgelezen kans om Amsterdamse galeries te ontdekken. Om de Gallery Night extra lading te geven werkt Amsterdam Art dit jaar samen met de jonge organisatie ODAM (One Day A Month).

 

 

Huize Frankendael presenteert een tentoonstelling met werk van jonge verzamelaars en het video programma in samenwerking met IDFA ‘In your head’ wordt begeleid door de jonge curator Zippora Elders (1986). Amsterdam Art lanceert bovendien een videocampagne in samenwerking met KunstKoop, om een nieuwe generatie kunstkopers aan te spreken

Stichting Amsterdam Art

Stichting Amsterdam Art functioneert als katalysator en kompas voor hedendaagse kunst. Het hele jaar door werkt zij samen met belangrijke nationale en internationale kunst- en culturele instellingen. Daarbij stelt zij zich ten doel om met elkaar het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad voor het voetlicht te brengen. De reikwijdte en expertise van de Stichting maken haar de aangewezen partij om voor het grootstedelijke aanbod aan hedendaagse kunst een doorlopende publieke belangstelling te wekken. Stichting Amsterdam Art is initiatiefnemer en coördinator van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad, dat jaarlijks meer dan 45.000 bezoeken krijgt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.