Bezoek het gratis kinderprogramma van het Geschiedenis Festival

Op 6 oktober 2018 vindt in de Philharmonie in Haarlem de 4de editie van het Geschiedenis Festival plaats. En dit jaar is er net als vorig jaar een speciaal kinderprogramma.

Geschiedenis is leuk voor volwassenen én voor kinderen. Daarom nodigt Historisch Nieuwsblad dit jaar 35 kinderen uit die GRATIS mogen meedoen aan het kinderprogramma op het Geschiedenis Festival in Haarlem op 6 oktober. Het programma is van 15.15 tot 17.30 uur en is geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Ieder kind mag onder begeleiding van één volwassene samen komen luisteren en knutselen.

Programma

15.15 – 16.15 uur: Tachtig jaar oorlog

Nederland voerde ooit wel tachtig jaar oorlog. Dat was 450 jaar geleden. Maar waarom? En met wie? Welke wapens gebruikten ze eigenlijk? En wat heeft ons volkslied, het Wilhelmus, met die oorlog te maken? In het Rijksmuseum komt een tentoonstelling over de Tachtigjarige Oorlog en Jeroen van Schie geeft alvast een voorproefje hiervan tijdens haar speciale kindercollege. Hij vertelt je in dertig minuten alles over deze oorlog en je mag hem van alles vragen. Jeroen van Schie werkt als rondleider en programmamaker voor het Rijksmuseum Amsterdam.

 

 

16.15 – 17.30 uur: Maak je eigen zegel

Bijna alle belangrijke mannen en vrouwen uit de geschiedenis hebben hun eigen zegel. Daarmee ondertekenen ze brieven en andere documenten. Zo’n zegel is dus eigenlijk een soort handtekening, maar dan veel leuker, want je moet eerst lak of was met een vuurtje smelten voordat je je zegel kunt stempelen.

 

 

Heb jij nog geen zegel? Geen probleem, die gaan we maken op het Geschiedenis Festival! En we schrijven een geheime historische brief uit de periode van de Opstand. Wat er in staat bepaal jij zelf: is het een bijzonder recept, een oorlogsverklaring, of teken jij de vrede? Onder aan de brief zet je je eigen zegel. Je zelfgemaakte zegel mag je na afloop mee naar huis nemen. Dus: ben je verliefd? Schrijf een liefdesbrief en onderteken hem met je zegel! Heb je zin in ruzie? Schrijf een oorlogsverklaring aan een ander land en onderteken hem met je zegel! Of wil je meer zakgeld? Schrijf een brief aan je ouders en onderteken hem met je zegel! Met je eigen zegel maak je iedere brief officieel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.