Hoeveel tijd besteden we eigenlijk aan het inpakken van onze koffers?

Het is een essentieel onderdeel van de vakantievoorbereidingen, iets waar voor sommigen de pret begint en anderen als een berg tegenop zien: het plannen en inpakken van vakantie-outfits. Je wilt je zelfverzekerd en comfortabel voelen, ongeacht het soort reis dat je kiest. Door de perfecte garderobe te kiezen, heb je in ieder geval één zorg minder.

Hoe leuk vinden we inpakken

Booking.com heeft onderzoek gedaan onder 21.500 reizigers wereldwijd om de kunst van het inpakken aan het licht te brengen. Het onderzoek onthult dat twee van de vijf reizigers (41%) het inpakken een leuk onderdeel van de vakantie vindt, terwijl het voor bijna de helft (45%) een van de grootste vakantiezorgen is, samen met de onzekerheid over het weer (55%) en het soms ontmoedigende verzamelen van informatie over de bestemming (47%).

 

 

Hoeveel tijd besteden we eraan

De vakantieplanning kan soms tijdrovend zijn; van onderzoek naar de vakantiebestemming, tot het plannen en kopen van vakantie-outfits waarin je je gegarandeerd goed voelt. Onderzoek wijst uit dat reizigers wereldwijd gemiddeld vijf uur besteden aan het samenstellen van hun vakantiegarderobe. Dat is meer dan de tijd die besteed wordt aan het verzamelen van bestemmingsinformatie (4,7 uur) en het vinden van de accommodatie (3,8 uur). Ironisch genoeg wordt de meeste inpaktijd besteed aan vakanties waarop we over het algemeen het minste dragen: strandvakanties (39%). Deze worden gevolgd door stedentrips (38%) en feestvakanties (35%); voor wellness-uitjes trekken we de minste tijd uit om in te pakken (8%)

Wat nemen we mee

Bijna een derde van de reizigers (32%) kijkt ernaar uit de garderobe uit te breiden tijdens shopsessies voor de vakantie en meer dan een kwart (26%) verheugt zich erop kleding te dragen waarin ze met hun vakantiekleurtje kunnen pronken. Het is altijd moeilijk om te beslissen wat je mee moet nemen, want er is zoveel inspiratie overal. De helft van de reizigers volgt de huidige modetrends (50%) en 29% doet onderzoek zodra ze weten dat ze op vakantie gaan. Meer dan twee derde van de reizigers wereldwijd (69%) laat zich inspireren door vrienden en 60% door familie, maar Tv-programma’s (44%) en influencers (37%) spelen ook een belangrijke rol in de kledingkeuzes voor vakantie.

 

 

Iedereen heeft wel grappige verhalen over inpakblunders. Veel voorkomende vergissingen zijn bijvoorbeeld teveel inpakken, dit overkomt de helft van de reizigers (50%), te weinig inpakken (12%), en een essentieel item vergeten (16%). Lekkende shampooflessen zijn toch wel het meest irritante probleem, 11% van de reizigers maakt verpakkingen van vloeistoffen niet goed dicht.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.