Exclusieve cruises met nog meer luxe, ruimte en verwennerij

Cruisen is een luxe vorm van vakantie vieren: veel bestemmingen bezoeken in één vakantie met als uitvalsbasis een schip dat voorzien is van alle gemakken. Wat voegt een luxe cruise nog toe? Het antwoord is exclusiviteit.

Ruimte en service

Crystal Cruises verdient de credits de eerste echte luxe cruiserederij te zijn, en op het gebied van service, kwaliteit, ruimte en opties blijft de maatschappij vernieuwend. Suites mogen niet aan boord ontbreken: Oceania Cruises biedt door Ralph Lauren gemeubileerde Owner’s suites van maar liefst 185m2. Service staat voorop: bij Silversea staat een butler voor je klaar die is opgeleid door de British Guild of Professional English Butlers. Altijd handig voor het in- en uitpakken van de bagage, het serveren van het ontbijt op het balkon tot aan het regelen van de uitstapjes aan land.

 

 

Tijd om te ontdekken

Kleinere cruiseschepen kunnen naar bestemmingen die vanwege hun ligging door de grote cruiseschepen niet te bereiken zijn. Azamara Club Cruises blijft vaak langer op zo’n bestemming waardoor hun gasten meer tijd aan land kunnen doorbrengen. Bij Hapag Lloyd Cruises gooien ze het over een avontuurlijke boeg: van de vier schepen zijn er twee echte expeditieschepen voor het ontdekken van unieke gebieden zoals Antarctica.

 

 

Exclusief is inclusief

Niet voor niets is bij Regent Seven Seas the slogan ‘you can have it all’; álles is inbegrepen. Van excursies tot de specialiteitenrestaurants. Ook bij Seabourn is exclusief synoniem aan inclusief: zelfs voor de maaltijden van sterrenchef Thomas Keller hoeft niet extra te worden afgerekend. Leuk is ook dat de minibar naar wens gevuld wordt. Fine dining is, zoals gezegd, ook een belangrijk kenmerk van een exclusieve cruise.

Live the dream

Wie droomt er nu niet van een eigen jacht als het staatslot je eindelijk goed gezind is? Closest thing is een cruise aan boord van de SeaDream Yacht Club: dankzij het uiterlijk van een megajacht dat met maar maximaal 111 medepassagiers gedeeld hoeft te worden.

Cruisen: niet de lasten, wel de lusten

Of je nu kiest voor een exclusieve of een betaalbaardere cruise: het voordeel van cruisen is dat je gedurende één reis op heel veel verschillende plekken komt, zonder het verslepen en in- en uitpakken van je koffer. Tijdens de cruise reis je van land naar land, van stad tot strand met daarbij het gemak dat heel veel inbegrepen is.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.