Muziekcompetitie Art Rocks 2018 van start in Drents Museum

De muziekcompetitie Art Rocks 2018 is vandaag gestart. De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit om een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000. Als startschot van deze editie releasen Art Rocks-ambassadeurs Yung Nnelg en Blaudzun vandaag hun track geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Art Rocks wordt georganiseerd door stichting Art Match en zeven toonaangevende musea, waaronder het Drents Museum.

Ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg

Zanger en producer Blaudzun en rapper Yung Nnelg zijn de ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks 2018. De twee bekende Nederlandse artiesten hebben beiden een track gemaakt geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Blaudzun heeft samen met David Douglas een geheel nieuwe versie gemaakt van de track High as the sun, dat geïnspireerd is op zijn favoriete schilderij Korenveld met maaier en zon (1889) van Vincent van Gogh. Yung Nnelg heeft het nummer Basquiat gemaakt dat geïnspireerd is op het werk Koningen van Egypte II (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. Naast de tracks zijn de ambassadeurs onderdeel van de vakjury en het gevarieerde randprogramma met onder meer optredens tijdens de museumrondes in de musea.

 

 

Blaudzun over het schilderij dat hem inspireerde: “Als ik voor het schilderij sta, nodigt het me uit om in de gele verfstroken te verdwijnen om vervolgens herboren terug te komen. Daar begon de inspiratie voor het lied High as the Sun.”

Yung Nnelg over het schilderij dat hem inspireerde: “Basquiat streed ook voor gelijkheid in een kunstwereld die voornamelijk wit was/is. Zijn ideologie trekt me heel erg aan. Hij was ook super stylish. Ik voel hem als persoon heel erg.”

 

 

De muziekcompetitie

Ruim vijftig kunstwerken en historische objecten uit allerlei tijdvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen voor deze vierde editie van muziekcompetitie Art Rocks. Muzikanten uit alle genres kunnen zich voor een nummer laten inspireren door werken van grootmeesters als Vincent van Gogh, Ai WeiWei, Edvard Munch en Rubens. De kunstwerken en objecten zijn te vinden op de website en voor een groot deel ook in de musea zelf te bezichtigen. Uit de beste inzendingen selecteren een vakkundige jury en het publiek via publieksstemmen 56 acts. Zij strijden in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, voor een plek in de finale in Paradiso. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip. De grote winnaar van Art Rocks 2018 gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000.

Deelnemen

De 56 geselecteerde kunstwerken en historische objecten zijn vanaf nu te vinden op de site van Art Rocks. Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 15 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

Overzicht data

28 augustus t/m 15 oktober: Aanmeldperiode Art Rocks 2018
17 november: Museumronde Drents Museum
25 november: Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen
1 december: Museumronde Tropenmuseum
2 december: Museumronde Museum Prinsenhof Delft
6 december: Museumronde Centraal Museum Utrecht
8 december: Museumronde Bonnefantenmuseum
9 december: Museumronde Kröller-Müller Museum
23 januari 2019: Finale in Paradiso, Amsterdam

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.