Opmars vouwwagen niet te stoppen

Slapen onder tentdoek, maar het comfort van een caravan. Voor duizenden kampeerders is dat de charme van de vouwwagen. En die ‘good old’ vouwwagen is populairder dan ooit. Maar dan wel met comfortabele matrassen, lattenbodems en innovaties als een cabriodak. Zodat je ‘s nachts naar de sterren kunt kijken. Ontdek de charme van de vouwwagen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

De revival van de vouwwagen is al een paar jaar op gang. In 2016 werden er 1.632 vouwwagens verkocht en in 2017 maar liefst 1.981: een groei van ruim 22 procent. Door hun aanschafprijs – vanaf zo’n 5.000 euro – zijn ze heel toegankelijk voor bijvoorbeeld gezinnen. Nog een voordeel: door z’n geringe gewicht van rond de 500 kilo (in beladen toestand) past de vouwwagen achter vrijwel elke personenauto en je voelt niet eens dat er wat achter de auto hangt.

 

 

Vouwwagens zijn duidelijk met hun tijd meegegaan. Niet alleen qua opzetsystemen, maar ook door het uitrustingsniveau, met comfortabele lattenbodems, aparte kinderkamers en luxe buitenkeukens. Andere innovaties zijn de luchtslangen (in plaats van tentstokken) bij een aantal merken en bijvoorbeeld ook het cabrio-dak van de Fat Freddy 2, van het Nederlandse merk Campooz.

 

 

Nieuwste modellen en nieuwkomers

Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs tonen vertrouwde merken als Cabanon, Camp-let, Trigano en Holtkamper hun nieuwste modellen maar ook relatieve nieuwkomers als Campooz en de merken Campwerk en Outrex Expedition zijn aanwezig. Ook Alpenkreuzer, een merk dat al ruim 60 jaar bestaat en vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen, produceert nieuwe modellen die helemaal passen in deze tijd. Zoals de Trailer Lodge Limited Edition: een soort ‘redneck’-uitvoering waarvan er maar dertig worden gemaakt. Met een stoere zwarte wagenbak, ruige noppenbanden, een zwarte afdekhoes en het zwaarste Nederlandse tentdoek dat bovendien brandwerend is – ideaal voor bij het kampvuur.

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (10 t/m 14 oktober) zijn bijna alle merken te vinden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.