WOW air insider tips voor de zomer in IJsland

De laatste paar jaren heeft IJsland een enorme groei in toerisme ervaren, met 2.3 miljoen bezoekers in 2017, en niet voor niets. Dit Noordelijke land is een geweldige zomerse bestemming met zijn lange, heldere avonden en natuur die zich op zijn best laat zien. Maar waar moet je zijn als je het authentieke IJsland wil ervaren zonder te struikelen over andere toeristen? WOW air en twee locals geven tips.

Sindri Jensson is eigenaar van twee van de hotste bedrijven in IJsland momenteel, de Húrra Reykjavík kledingwinkels en de Napolitaanse pizzeria Flatey, die al snel populair werd na de opening eind 2017. Daarnaast is hij keeper bij KR Reykjavík, één van de meest succesvolle IJslandse voetbalclubs. Sindri ademt Reykjavík en zijn succes is te wijten aan zijn kennis van de stad en de cultuur.

 

 

Ása Steinardóttir is fotograaf en reist veel voor haar werk. Onderweg houdt ze haar blog Fromicetospice.com en andere social media bij. Ook al heeft ze de meest exotische plaatsen ter wereld bezocht, IJsland is nog steeds het vaakst te zien op haar platforms. De paar dagen die ze even thuis is, rijdt ze graag rond in haar auto om de IJslandse landschappen te bewonderen.

 

 

Vijf tips van Sindri over Reykjavík:

1. Laugardalur

Ik ben opgegroeid in een geweldige buurt en bezoek deze nog graag. De naam betekent letterlijk ‘warmwaterbron vallei’, die te danken is aan de beekjes in het midden van het gebied waar de huisvrouwen van Reykjavík vroeger hun kleren wasten. Het is een rustige stad, maar er zijn genoeg dingen om te doen, zoals schaatsen en een bezoek brengen aan het nationale stadium. Ik raad Café Flora in de Botanische Tuin aan voor een kopje koffie en een stuk taart.

2. Grandi

Grandi is Reykjavík’s oude havenbuurt, maar het heeft zich de laatste paar jaren tot een modern gebied ontwikkeld. Er is een ruime selectie restaurants, ijssalons en winkels te vinden. Pizzeria Flatey is de beste in de stad, al zeg ik het zelf. De Marshall House is een aanrader als je van moderne kunst houdt. De stad is een mooie wandelplaats met goed weer.

3. Warmwaterbronnen (Laugardalslaug en Vesturbæjarlaug)

Het is niet duur om deze warmwaterbronnen te bezoeken, zeker niet in vergelijking met de Blue Lagoon en andere warmwaterbronnen. Van jacuzzi’s tot glijbanen en zoutwaterbaden, zorg dat je zwemkleding meeneemt!

4. Snaps

Mijn favoriete restaurant, naast mijn eigen! De sfeer is ontzettend levendig en laat je voelen alsof je je in een wereldstad bevindt. En natuurlijk is het eten geweldig. Het is helaas niet mogelijk om te reserveren, maar wachten aan de toffe bar is zeker geen straf.

5. Grótta in Seltjarnarnes

Ik raad een wandeltocht in Grótta sterk aan. De omgeving is prachtig en je kan de Snæfellsjökull gletsjer goed zien. Je kan op het strand lopen naar de vuurtoren, ook met vloed, maar dat zal iets uitdagender zijn. Op een heldere nacht kan je vanuit Grótta de Noorderlichten zien, een ervaring die onvergetelijk is. Het is ook nog eens superdicht bij de stad!

Vijf tips van Ása om de geweldige natuur van IJsland te ervaren:

1. Rivier raften ‘The Beast of the East’

IJsland kent veel rivieren die geschikt zijn voor raften. Mijn favoriet is Jökulsá Eystri. Hier beleef je een dag vol met actie en adrenaline, maar je krijgt ook de kans om de onbereikbare stukjes natuur te zien. Het is een topgevoel om deze sterke rivier te tackelen! Geen wonder dat het één van de beste rafting rivieren van Europa is. Voor een echte ‘Viking experience’ raad ik de East Glacial River aan.

2. De gletsjerlagune bezoeken onder de middernachtzon

De Jökulsárlón gletsjerlagune is een magische plaats die geen enkele reiziger mag missen. De lagune ligt op de tong van de gletsjer, waar de ijsberg regelmatig afbreekt. In de zomer is het bijna de hele dag licht door de middernachtzon. Zorg dat je er laat op de avond bent, zodat je de mooie kleurige schemering kan aanschouwen.

3. Pórsmörk National Park

In de zomer kan je overal in IJsland komen, terwijl in de winter sommige delen van het land niet toegankelijk zijn. De IJslandse Hooglanden zijn daar een voorbeeld van, deze zijn alleen van juni tot september bereikbaar. Hier vind je Pórsmörk National Park, zonder twijfel één van de mooiste plaatsen in IJsland. In deze magische vallei ben je omringd door gletsjers, vulkanen en krachtige gletsjerrivieren. Het is een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers. De hikingroutes zijn oneindig en leiden je naar totaal geïsoleerde plekken waar je compleet één bent met de natuur.

4. Hike naar Svartifoss

Svartifoss, ook wel de ‘Zwarte Waterval’, is één van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland, met zijn zwarte basaltpilaren die de waterval omcirkelen. Hij is te vinden in het Skaftafell National Park. De tocht naar de waterval is 1,5 kilometer en is goed te doen, en het uitzicht is de klim zeker waard.

5. Doop jezelf onder in een heetwaterbron

Last but not least, je trip naar IJsland is niet compleet zonder een bezoek aan een heetwaterbron en de keuze is groot. Terwijl sommigen kokendheet zijn, hebben andere de perfecte temperatuur om in de baden. Het compleet tot rust komen terwijl je omringd bent door de onaangetaste, Ijslandse natuur heeft iets magisch.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.