Oosterse dagen op 25 en 26 augustus in Museum Klok & Peel

De oosterse klokken van het museum zien er bijzonder uit en brengen ook een bijzondere klank te gehore. Een klank vanuit de cultuur waarin zij zijn ontstaan. Op 25 en 26 augustus kunt u zich zelf in deze cultuur onderdompelen.

Hoogtepunt op zaterdag zijn optredens van de Taikidoki’s, die de kunst van het indrukwekkende Japanse trommelen ten gehore brengen en demonstaties Kuntao, een Indonesische gevechtsport. Op zondag is er een bijzonder optreden van een Angklung, een instrument gemaakt van bamboe en Pukulan Pentjak Silat, een Indonesische verdedigingssport.

 

 

De Oosterse Dagen, ooit begonnen met de presentatie van bonsaiboompjes, krijgen steeds meer het karakter van een echt dagje uit. Terwijl de kinderen zich prima bezig kunnen houden met vlindersudoko, tangram en knutselen, kunnen de ouders genieten van demonstraties bonsai-kweken, maar ook van Japanse kalligrafie -, origami – , ikebana – en yoga-workshops. Ook kunt u genieten van klankschalensessies of massages.

 

 

Men kan op de Oosterse dagen ook kennismaken met reiki, Chinese voet- en beenreflexmassages, shiatsu- en sensi-therapie en Japanse gezichtsmassage.

Bijzonder zijn ook de geëxposeerde kimono’s. Bezoekers kunnen eveneens een bloemenstempel achterlaten op een Sakuradoek.

En natuurlijk: geen Oosterse Dagen zonder oosterse hapjes muziek én spannende vechtsportdemonstraties. Ook gratis rondleidingen over de Astense collectie Chinese klokken.

Oosterse Dagen, Museum Klok & Peel, Ostaderstraat 23, 5721WC Asten, zaterdag 25 en zondag 26 augustus, dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur. U bezoekt de oosterse dagen voor de prijs van een museum entreekaartje.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.