Toffe verrassende Franse hotels

Noordoost-Frankrijk staat bol van de verrassingen. Ongenaakbare natuur, een waanzinnig culturele rijkdom, de mooiste en grootste kathedralen van het land, talrijke outdoor-activiteiten en geweldig eten om je vingers bij af te likken. Als klap op de vuurpijl een schatkamer vol overheerlijke champagnes en wijnen. Maar wist je dat de regio’s Alsace, Champagne-Ardenne en Lorraine ook het thuis zijn van hele toffe en verrassende hotels? Lees maar mee.

Kotas Nordic Spirit – Franse Ardennen

Beleef Scandinavische sferen in het hart van de Franse Ardennen. Net over de Belgische grens vind je vier fijne chalets, ingericht in de stijl van elk van de vier noordelijke landen. Ongewoon, ongedwongen, persoonlijk, met fiets- en wandelroutes langs de Maas en het geweldig fort Sedan ‘om de hoek’.

 

 

Hotel du Parc – Elzas

Authentieke mix van Franse allure met Duitse invloeden. Keuze uit vijf categorieën geweldige kamers. Een spa met stoombaden, sauna, whirlpoolbaden met oliën, infraroodkamer en diverse massagetherapieën. Binnen- en buitenzwembad met hydro massage. Diverse restaurants voor ontbijt, lokale keuken en ‘fine dining’.

 

 

La Source Bleue – Champagnestreek

Een 18e eeuws landgoed dat gerust een pareltje genoemd mag worden. Ruime en elegant ingerichte kamers en appartementen en een tuin om in te verdwalen. Geniet van culinaire verrassingen en superwijnen in de al even bezienswaardige oude molen aan oever van de Dhuys-rivier. Dineren in stijl.

Auberge Saint Walfrid – Lorraine

Slechts elf met antiek en kunst gedecoreerde kamers, restaurant met Michelinster, dineren van Sarreguemines porselein en met prachtige kristallen glazen van Saint Louis. Vijf generaties van topgastronomie. En waar eens de monniken van de abdij van Tholey woonden. En niet ver van Vittel, waar het wereldberoemde bronwater gewonnen wordt.

Laho Chalet & Spa – Elzas

Een ode aan de natuur, een door lokale vaklieden gebouwd hoogwaardig chalet met vijf kamers, wijnkelder, spa en sauna. Met respect voor de natuur èn de natuurliefhebber. Lekker actief en verkennen, ontspannen en onthaasten, dagje naar het vlakbij gelegen pittoreske Colmar, genieten van de lokale keuken en wijnen.

O Sixième Sense – Franse Ardennen

Prikkel je zintuigen, beleef de elementen en kom tot jezelf. Heerlijk slapen, energie opdoen in jacuzzi of spa. Luieren in en genieten van de geweldige ‘jardin’. En dan kiezen uit de vuur-, lucht-, water- of aardekamer. Allemaal anders, maar even intiem en comfortabel. Met een gezond ontbijt als extraatje.

La Sapinière de Vittel – Lorraine

In het hart van de Vogezen, op loopafstand van Vittel’s thermale baden en omsloten door een 2.000 m2 grote weelderige sparrentuin met zwembad. Een echte ‘Chambre d’hôte’ met slechts twee heerlijke kamers. Golf, paardrijden, fietsroutes en veel keuze uit evenementen en concerten in de directe omgeving. Vooraf reserveren is aanbevolen.

Jardin de la Cathedrale – Champagnestreek

Ontbijten op een van de tuinterrassen, wegdromen in een van de vijf geraffineerd ingerichte suites, de sfeer snuiven van de 18e eeuw, je als vorst laten verwennen en het prachtige stadje Troyes letterlijk aan je voeten hebben. Dit magnifieke boutiekhotel beschreven in een notendop.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.