Van hittegolf naar naturistengolf

We hebben de tweede hittegolf doorstaan! Het droogterecord van 1976 is officieel verbroken. Toen mocht men door de droogte geen zwembadje vullen of de auto met de tuinslang schoonspuiten. Er waren dat jaar ook plots meer naturisten. Misschien was het voor kleren te warm of gingen mensen ‘back to basic’ door het gebrek aan voorzieningen? Het wordt steeds warmer en tegelijkertijd is men toleranter.

Niet gek dat er anno 2018 steeds meer mensen kiezen voor een naturistische vakantie. Ook France 4 Naturisme, de grootste aanbieder van naakte campingdorpen in Frankrijk, heeft een enorme groei aan naturisten opgemerkt. Sinds 2016 heeft 13% nieuwe naturisten de campings bezocht. Welke mensen kiezen ervoor hun zwemkleding in te ruilen voor hun naakte zelf?

 

Lees ook dit artikel: Naakt glampen is de nieuwe mode

 

France 4 Naturisme heeft een onderzoek gedaan om erachter te komen wie deze nieuwe naturisten zijn. Ze hebben 5400 gasten die sinds 2016 de campings bezochten een aantal vragen gesteld. De Nederlanders zijn naast de Fransen en Duitsers de grootste groep naturisten, die de campings bezoeken. Het onderzoek wijst ook uit dat de nieuwe naturist steeds jonger wordt. 14% van de naturisten is jonger dan 40 jaar terwijl dit bij de trouwe gasten 6% is. Meestal zijn dit koppels 63% of gezinnen met jonge kinderen 23%. De gezinnen hebben kinderen met een gemiddelde leeftijd van negen jaar. 33% van de nieuwe naturisten is ondernemer en 19% van de huishoudens verdient meer dan €5.000,- per maand. Maar wat beweegt deze mensen om een naakte vakantie te boeken? Veel geven aan dat ze verlangen naar vrijheid, welzijn, rust, een te zijn met de natuur en jezelf opnieuw te vinden.

 

 

Waar de trouwe gasten van France 4 Naturisme de campings graag in augustus en juli bezoekt geeft de nieuwe naturist aan eerder in augustus (30%) en september (20%) te reizen. De komende maanden blijven de temperaturen heerlijk, ook in Frankrijk. Voor het ultieme vrije zomergevoel kun je tot 6 november bij Riva Bella op Corsica en tot 4 november bij Euronat aan de Atlantische kust terecht. Tot begin oktober geniet je van heerlijke temperaturen bij Arnaoutchot, Bélézy, La Sablière en Le Sérignan. De koffer kun je thuislaten want naar een naaktcamping hoef je niets mee te nemen!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.