De route van de Reuzen is bekend

Over een weekje is het zover: dan zullen de Reuzen van Royal de Luxe door de straten van Leeuwarden slenteren en kennismaken met het Nederlandse publiek. Vanaf vandaag zijn de exacte tijden en routes van 17, 18 en 19 augustus bekend. Dit wil je niet missen!

Maak alvast kennis

Drie reuzen zullen in Leeuwarden verwelkomd worden: de Duiker, het Kleine Reuzenmeisje en de Xolo (hond). Volgende week kun je ze ontmoeten. Het Kleine Reuze Meisje is ongeveer 5 meter hoog en weegt 800 kilo. Ze heeft 20 mensen nodig om in beweging te kunnen komen en is gemaakt van staal, populieren en limoenhout. Haar hobby’s zijn turnen en snoepen en ze heeft vaak een groene of roze jurk aan, afhankelijk van het weer. Ze is ook wel eens gespot in een regenjas of Mexicaanse ensemble! Ze dwaalt door de stad op zoek naar haar vader en laat onderweg graag kinderen een schommelritje maken op haar armen.

 

 

Bereikbaarheid van de stad

Gedurende het weekend van de Reuzen van Royal de Luxe is de stad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Ook als je geen interesse hebt in de Reuzen van Royal de Luxe is er de komende tijd genoeg te doen in Friesland. In hetzelfde weekend is er bijvoorbeeld ook het festival Psy-Fi en zwemt Maarten van der Weijde de Zwemelfstedentocht om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.