Verdere stijging vervoerscijfers voor KLM Passage en Cargo

KLM verwelkomde in de maand juli 0,7% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Na een periode van constante groei van de bezettingsgraad, daalde deze voor het eerst in vijf maanden licht naar 91,3% (-0,3%-punt). Deze lichte daling is het gevolg van een hogere capaciteit stoelkilometers (+1,6% ASK’s) ten opzichte van de vervoersgroei in passagierskilometers (+1,2% RPK’s). De daling van de bezettingsgraad was vooral zichtbaar op Noord-, Centraal- en Zuid-Amerikaanse bestemmingen.

 

 

“De stijging van de vervoerscijfers zet ook in de zomermaand juli door. De passagiersaantallen kwamen in deze drukke vakantiemaand ruim boven de 3 miljoen uit. Dat wij zoveel passagiers aan boord mochten verwelkomen is een mooie prestatie die de KLM-medewerkers, onder stijgende zomerse temperaturen, met elkaar hebben neergezet.”
Pieter Elbers – KLM president-directeur

 

 

KLM Cargo liet in juli een positief resultaat zien. Bij een capaciteitsdaling van 1,4%, steeg het vervoer met 2,7%. Dit resulteerde in een stijging van de benuttingsgraad met 2,5%-punt naar 65%. Transavia verwelkomde in de maand juli minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. Bij een lager vervoer en een lagere capaciteit, daalde de bezettingsgraad licht als gevolg van de eerdere stopzetting van de activiteiten in München.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.