A Monumental Year

Op 2 augustus lanceerde NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van New York City, in Amsterdam op een persevent het programma voor 2019: A Monumental Year voor de stad. Fred Dixon, CEO en President van NYC & Company geeft alle genodigden een volledig overzicht van een reeks geplande lanceringen, (her)openingen en events. Zo wordt 2019 neergezet als ‘Year of Pride’ en host New York City World Pride 2019.

Het vrijheidsbeeld in New York

Het vrijheidsbeeld in New York

World Pride 2019

Het is voor het eerst dat World Pride plaatsvindt in de Verenigde Staten. Volgend jaar is het precies 50 jaar geleden dat de Stonewall-rellen plaatsvonden in New York City. Deze gebeurtenis was het begin voor de moderne LGBT beweging en vele prides wereldwijd volgden. Tijdens World Pride 2019 zal er in New York City worden stil gestaan bij het harde werk dat is verzet in de strijd tegen gelijkheid. Maar ook om te erkennen dat er in andere onderdrukte gemeenschappen wereldwijd nog een lange weg is te gaan voor dezelfde rechten.

 

 

“De Pride beweging heeft ons geleerd om onze verschillen te vieren, onze diversiteit te omarmen en onze weg naar gelijkheid voor iedereen lief te hebben. Stonewall is het moment waarop we trots werden op wie we zijn en we nodigen iedereen uit om hun Pride volgend jaar in New York City te komen vieren,” zegt Fred Dixon CEO & President NYC & Company.

 

 

2019: Highlight van openingen

Er vinden openingen plaats van onder andere het nieuwe Statue of Liberty Museum, de Nordstrom Women’s Flagship Store, Het Lehman Center of the Performing Arts in de Bronx en het TWA Hotel bij JFK Airport. Het Museum of Modern Art (MOMA) heeft dit jaar al een serie renovaties uitgevoerd en zal volgend jaar weer volledig open gaan met een grotere galerij en meer openbare ruimtes. Daarnaast focust New York op het aantrekken van de MICE industrie met onder andere de opening van The Glasshouse, dat een van de grootste privé evenementenlocaties van de stad zal worden.

Een ander omvangrijk project dat zal openen in 2019 is Hudson Yards, in Manhattans Far West Side – de grootse privé vastgoedontwikkeling in the VS ooit. Hier opent The Shed, een kunstcentrum dat focust op visuele kunst, design en media; Vessel, een urban landmark waar je op kan klimmen; New Yorks eerste Neiman Marcus flagship winkel; een luxueus hotel; 16 diner opties waaronder de nieuwe Spaanse foodhall Mercado Little Spain; en het hoogste, onoverdekte observatiedeck van de stad.

2018: Update

Ook 2018 wordt gekenmerkt door verschillende mijlpalen. Zo is het Domino Park kortgeleden geopend aan de waterkant bij Williamsburg, de Ocean Wonders: Sharks! tentoonstelling werd gelanceerd en Pier 17 kwam met een volledig nieuwe programmering en rooftop evenementen. In November verwelkomt Staten Island Empire Outlets, met meer dan 100 winkels wordt dit een unieke outletbestemming met een fantastisch uitzicht over de stad.

New York heeft enorm veel hotels die momenteel samen goed zijn voor 117.300 kamers verspreidt door de vijf boroughs. Met de geplande openingen, zal dit aantal tegen eind 2019 opgelopen zijn tot 137.000 hotelkamers. Het is dan ook niet vreemd dat de Big Apple al 8 jaar op rij haar eigen toerisme-records breekt en hierdoor direct de meest populaire bestemming is in de VS onder internationale bezoekers. “We sporen reizigers aan om nu alvast vooruit te plannen en New York snel toe te voegen aan de wishlist voor volgend jaar,” vertelt Fred Dixon. “Met de fantastische reeks van openingen in alle soorten en maten door heel New York City en de historische 50e verjaardag van de Stonewall rellen, zal 2019 een waar Monumental Year worden.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.